Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocuklara yönelik sosyal medya yasağı için çalışmalar yapıldığını belirtti. Uraloğlu, "13 yaşın altındakiler hiçbir şekilde sosyal medyaya girmesin' diyoruz" ifadesini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “MTTB Milli Teknoloji Akademisi”nde yaptığı konuşmada, sosyal medya kullanımına ilişkin çocuklara yönelik yapılan çalışmaya değindi. Uraloğlu, 13 yaş altındakilerin sosyal medyaya girmesini istemediklerini, 13-16 yaş arasının aile iznine bağlı olması gerektiğini söyledi.
Sosyal medya platformlarının disiplin altına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Uraloğlu, sosyal medyaya yönelik hangi tedbirlerin alınacağına ilişkin de şöyle konuştu:
“Ne düşünüyoruz? 13-16 yaş arasındaki bir gencimiz girecekse ailesinin iznine tabi olsun, 13 yaşın altında hiçbir şekilde girmesin’ diyoruz. Gerçekten de girmemeli, enerjisini doğru yere harcamalı. Bununla ilgili çalışmalarımız var. ‘Bunu nasıl yaparız’ diye sosyal platformları ile konuştuk. Meta bunu biraz da bizim telkinlerimiz ile hayata geçirdi. İnşallah biz de bununla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. En gelişmiş ülkelerin bu konuda biraz daha duyarlı olduğunu söylemek isterim. Yasaklamadan disipline etmeye kadar birçok iş yapıldı. Biz de bu noktada gerekli uygulamaları hayata geçirmiş olacağız. Burada bazı engellemeler yapıyoruz. Özelikle genç kardeşlerimiz VPN kullanıyor. Yasal olmayan VPN kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.”