Çocuk sendikacılardan büyüklere mesaj – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Çocuk sendikacılardan büyüklere mesaj

Çocuk sendikacılardan büyüklere mesaj

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Nisan 2024 Salı - 17:41Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı - 17:41
Çocuk sendikacılardan büyüklere mesaj

Eğitim-İş’in Denizli’deki 1 ve 2 nolu şubelerinde başkanlık koltuğuna sembolik olarak oturan çocuklar, “geleceğimiz karartmayın, bizi hayallerimizden koparmayın” mesajını verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Eğitim-İş Sendikası Denizli 1 Nolu Şube Başkanı Zeki Erol’un görevini sembolik olarak üstlenen Çağatay Gündüz, Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ateşinin 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlattığını belirtti.

Dünyada başka örneği olmayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na gururla sahip çıkacaklarını vurgulayan Gündüz, “Biz çocuklar, daha iyi bir sistemde eğitim görmeyi, ufkumuzu aydınlatacak sanat ve spor derslerinin daha çok olmasını istiyoruz. Geleceğimizi karartacak politikalarla biz çocukları hayallerinden koparmayın. Bizler çok çalışarak Atatürk’e olan borcumuzu ödeyecek, ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın görevini üstlenen Özgü Derin Çetin de “Şimdi bana sorsalar nedir 23 Nisan? Bir devrin başladığı gün derim. Anlamayıp yüzüme baksalar, çiçekleri ve çocukları gösteririm. Şimdi bana sorsalar nedir 23 Nisan? Dünya çocuklarının bayramı derim. Atamızın onlara armağanı ulusal egemenliği kazandığımız gün derim” ifadelerini kullandı.