CHP’li Tüğdür: TOKİ’de aynı projeyi iki kez pazarlayıp algı oluşturuyorlar – D20Haber
09.05.2025, Cuma
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. CHP’li Tüğdür: TOKİ’de aynı projeyi iki...

CHP’li Tüğdür: TOKİ’de aynı projeyi iki kez pazarlayıp algı oluşturuyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Aralık 2022 Çarşamba - 11:07Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba - 11:08
CHP’li Tüğdür: TOKİ’de aynı projeyi iki kez pazarlayıp algı oluşturuyorlar

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, “İlk Evim” projesi kapsamında TOKİ eliyle inşa edilecek konutlarla ilgili açıklama yapan Pamukkale Belediye Meclisi Üyesi Serkan Tüğdür, yeni diye açıklanan yerin daha önce 450 konut için seçilen alan olduğunu belirterek, “Aynı proje iki kez pazarlanıp algı oluşturuluyor” eleştirisini yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “İlk Evim” projesi kapsamında Denizli’ye 3 bin 150 konut yapılacağı açıklanmış, bunlardan 350’sinin Pamukkale ilçesinde inşa edileceği duyurulmuştu.

Pamukkale’deki 350 konutun nerede yapılacağına ilişkin bekleyiş, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisindeki imar planı değişikliği kararıyla sonlandı. 21 Kasım’daki meclis toplantısında, Kocadere Mahallesi 195 ada, 1 nolu parselde 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

TÜĞDÜR: YER AYNI

Haberin DevamıReklam




İmar planı değişikliği yapılan yerin daha önce 450 konut için seçilen alan olduğunu söyleyen Pamukkale Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Serkan Tüğdür, “Aynı projeyi iki kez pazarlayıp, sanki yeniymiş gibi algı oluşturuyorlar. İlk açıklanan 450 konut için kuralar çekildi. Şimdi yeni bir projeymiş gibi belediye meclisinde imar planı değişikliği yapılarak konut sayısı 350’ye düşürüldü. Üç yıl önce çivi dahi çakılmamış bir yere yeni proje algısı neden yapılıyor? Mağdur olan insanlar var. Üç yıldır bekleyen insanlar var. Evlerin yapılmayacağını düşünerek parasını geri alanlar var. 450 olan konut sayısı neden düşürüldü? Vaat ettiler, fakat bu vaadi yerine getiremediler” dedi.