CHP İl Başkanı Horzum’dan şehit cenazesi sorusu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. CHP İl Başkanı Horzum’dan şehit cenazesi...

CHP İl Başkanı Horzum’dan şehit cenazesi sorusu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Aralık 2023 Pazartesi - 14:53Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı - 02:31
CHP İl Başkanı Horzum’dan şehit cenazesi sorusu

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Irak’ın kuzeyinde 22 Aralık Cumartesi günü bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesinin neden hale memleketine getirilemediğini sordu.

Bölücü terör örgütünün hain saldırılarında 22 ve 23 Aralık’ta 12 askerin şehit düştüğünü anımsatan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, cuma günkü saldırıda şehit düşen Denizlili Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesinin henüz memleketine getirilemediğini belirterek, eleştirilerde bulundu. Horzum, şu açıklamayı yaptı:

“Şehitlerimizin acısı kalbimizde. İktidar ise her şehit haberinde olduğu gibi konuyu bir an önce geçiştirme tavrını sürdürüyor. Partimizin TBMM’de Milli Savunma Bakanından istediği bilgilendirme kabul görmedi. İktidar, vatan evlatlarının şehit düşmesi konusunda milletine hesap vermekten aciz. Bu kadarla da bitmiyor. 22 Aralık'ta Kuzey Irak’ta şehit düşen askerlerimizden Denizli Tavaslı Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın cenazesi üzerinden 3 gün geçmesine rağmen memleketine getirilmedi? Mehmet Serinkan’ın cenazesi neden hala memleketine getirilmedi? Bu nasıl koordinasyonsuzluk? Şehit ailesine saygınız yok mu? Kuzey Irak’ta vatandaşın bilmediği ne yaşanıyor? Şehitlerimizin cenazesi nerede?”