Çanakkale Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Çanakkale Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz

Çanakkale Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2022 Perşembe - 14:58Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma - 17:18
Çanakkale Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz

Onlar vücutlarını düşman güçlerine karşı siper ettiler. Komutanları emretti, düşünmeden ölüme at sürüp Çanakkale’yi geçilmez yaptılar. İşte o büyük zaferde şehit düşen kahramanlarımızı ve gazilerimizi minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz.

Kentteki 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü programı, şehit yakınları ve gazilere verilecek kahvaltıyla başlayacak.

Şehitlik’teki tören ise saat 11.00’de yapılacak. Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 11. Komando Tugayından bir subay ile Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık bir konuşma yapacak.

Vali Ali Fuat Atik’in şehitlik defterinin imzalamasıyla devam edecek tören, şehit mezarlarının ziyareti ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla sona erecek.

DİĞER PROGRAMLAR

●Program kapsamında Pamukkale Üniversitesinde kısa film gösterimi sunulacak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Önemi konulu konferans verilecek.

●Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Denizli Şube Başkanlığı ziyaret edilecek.

●Cuma namazı öncesi Delikliçınar Yeni Cami’de, şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerin ruhuna ithaf edilmek üzere İl Müftülüğünce Mevlid-i Şerif okunacak.

●Cuma namazı sonrası Delikliçınar Yeni Cami önünde lokma hayrı yapılacak.

●İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda anma programının gerçekleştirilecek.

●Bu arada, protokol üyeleri tarafından şehit ailesi ziyaret edilecek.