Bursa’daki müzenin 2 milyonuncu ziyaretçisi Denizlili Şermin Yantur oldu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Bursa’daki müzenin 2 milyonuncu ziyaretçisi Denizlili...

Bursa’daki müzenin 2 milyonuncu ziyaretçisi Denizlili Şermin Yantur oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ağustos 2023 Salı - 16:52Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı - 16:52
Bursa’daki müzenin 2 milyonuncu ziyaretçisi Denizlili Şermin Yantur oldu

Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan ve dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olma özelliğine sahip Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin 2 milyonuncu ziyaretçisi Denizlili Şermin Yantur oldu.

Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve Bursa’nın 1326 yılındaki fetih ruhunu yansıtan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, bugüne kadar 145 ülkeden ziyaretçiyi ağırladı. Panoramik müze 360 derece dairesel döngü içerisinde Bursa’nın Beylikten Cihan Devletine uzanan yolculuğunu anlatıyor.

DENİZLİLİ ZİYARETÇİ BÜYÜK ŞAŞKINLIK YAŞADI

Yerli ve yabancı turistlerin gezdiği müze 2 milyonuncu ziyaretçisini ağırladı. Bu ziyaretçi Denizlili Şermin Yantur oldu. Denizli’den giderek müzeyi ziyaret eden Şermin Yantur, girişte konfeti ve alkışlarla karşılanınca şaşkınlık yaşadı. Bunun nedenini sorunca, müzeyi ziyaret eden 2 milyonuncu kişi olduğunu öğrendi.

Müze yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verilen Şermin Yantur, "Bursa’ya turla gezmek için geldim. Gezi rotamızda Panorama 1326 Fetih Bursa Müzesi de vardı. Müzeye girdiğimde büyük bir sürprizle karşılaştım. Beni konfeti ve alkışlarla karşıladılar. Sebebini sorduğumda 2 milyonuncu ziyaretçi olduğumu öğrendim. Bu durum beni çok mutlu etti. Müzeye hayran kaldım. Böyle güzel bir eseri Bursa’ya ve ülkemize kazandıran Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum" dedi.

Panoramik müze olmasının yanında bir sanat ve kültür merkezi olarak da hizmet veren Panorama 1326 Bursa’da yıl boyunca ayrıca yüzlerce etkinlik yapılırken, açılan çeşitli atölyelerde öğrenciler sanat kursu görüyor. Müzede bulunan sanat salonlarında sanatseverler en güzel eserlerini sergilerken, içerisinde bulunan konferans salonlarında ise yüzlerce akademik ve bilimsel konferans veriliyor.

BURSA (İHA)