Berber, kuaför ve güzellik salonları kararı yürürlüğe girdi – D20Haber
03.07.2024, Çarşamba
23 °C / 39 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Berber, kuaför ve güzellik salonları kararı...

Berber, kuaför ve güzellik salonları kararı yürürlüğe girdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:40Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi - 09:55
Berber, kuaför ve güzellik salonları kararı yürürlüğe girdi

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günleri ile gün içerisindeki çalışma saatlerini düzenleyen Ticaret Bakanlığı kararı bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Bu karar doğrultusunda Denizli’deki berber ve kuaförlerin tatil günleri belirlendi.

Ticaret Bakanlığının berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde aldığı kararın uygulamasına bugün itibariyle başlandı.

Karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının bugünden itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. Kapalı olunacak gün ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikçe belirlenecek.

Bu işletmelerin belirlenen günlerde kapalı olup olmadığı da valilikler tarafından takip edilecek. Kapalı olmadığı belirlenenler hakkında Ticaret Bakanlığınca idari yaptırım uygulanacak.

GÜLEÇ: TERCİHİMİZİ VALİLİĞE BİLDİRDİK

Konuyla ilgili görüştüğümüz Denizli Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmeciler Odası Başkanı Yakup Güleç, Denizli’de tatil günlerinin henüz netleşmediğini belirterek, “Oda üyelerimiz arasında oylama yaptık. Bayan kuaförlerin pazar günleri tatil olması, erkek kuaförlerin akşam 21.00’e kadar açık tutulması, bir saat temizlik süresi verilmesi kararı çıktı. Bunu valiliğe ve İl Ticaret Müdürlüğüne bildirdik. Onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek” dedi.

Haberin DevamıReklam




İl Ticaret Müdürlüğü ise, çalışma günlerini belirleyen düzenlemenin 2022 yılında yapıldığını, erkek berberlerinin Pazar günleri, kadın kuaförlerinin ise Salı günleri kapalı olması kararı alındığını, bu kararın geçerli olduğunu bildirdi.