PAÜ Rektörlüğü çark etti, belediye otobüsleri kampüse girecek – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. PAÜ Rektörlüğü çark etti, belediye otobüsleri...

PAÜ Rektörlüğü çark etti, belediye otobüsleri kampüse girecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2023 Pazartesi - 16:37Güncelleme: 3 Ekim 2023 Salı - 17:59
PAÜ Rektörlüğü çark etti, belediye otobüsleri kampüse girecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, toplu taşıma hizmeti sırasında Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’ne girmeye devam edecek. Otobüsler, daha önce olduğu gibi yine kampüs içindeki duraklara kadar yolcuları götürecek.

• TIKLAYIN | PAÜ Kampüsü’ne belediye otobüsleri alınmayacak

Güvenlik ve Trafik Kurulu kararını gerekçe gösterip, "Denizli Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler kampüs içerisine alınmayacak, kampüs içi ulaşım ring seferiyle sağlanacak" açıklaması yapan PAÜ Rektörlüğü, oluşan tepkiler üzerine bu kararı uygulamaktan vazgeçti.

Ağustos ayının son günlerinde açıkladığı karardan çark eden PAÜ Rektörlüğünden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Sevgili öğrencilerimiz; öncelikle sizlerin ve personelimizin güvenlik ve ulaşımına yönelik valiliğimizin ilgili kurul kararı gereği Üniversitemiz Güvenlik ve Trafik Kurulunun kampüs içi güvenlik ve trafik düzenlemesine yönelik almış olduğu kararlar paydaş kurumlar ile iş birliği içerisinde ve belirli bir takvim çerçevesinde yürütülmektedir.

Bu nedenle kampüs içi halihazırda var olan Denizli Büyükşehir Belediyemize ait otobüslerce sağlanan ulaşım hizmeti sürmeye devam edecektir. Bu yönde öğrencilerimizin endişe duymamalarını özellikle belirtmek isteriz."

"ARAÇLAR OGS’YE KAYITLI HER ZAMANKİ DURAĞA KADAR GİDİYOR"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ yetkilileri de, son durağı PAÜ olan otobüslerin giriş kapısındaki otomatik geçiş sistemine (OGS) kayıtlı olduğunu, dolayısıyla kampüs ve üniversite hastanesine gidecek yolcuların her zaman olduğu gibi son durak olarak belirlenen noktaya kadar otobüsler ile ulaşabileceğini belirtti.