Bekilli Festivali öncesi sanatçıdan sanatçıya engel – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Bekilli Festivali öncesi sanatçıdan sanatçıya engel

Bekilli Festivali öncesi sanatçıdan sanatçıya engel

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Temmuz 2022 Pazartesi - 21:49Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi - 22:41
Bekilli Festivali öncesi sanatçıdan sanatçıya engel

Bekilli Festivali’nde sahne alacak iki sanatçının engeli nedeniyle yerel Türk Halk Müziği Sanatçısı Sadi Cesuroğlu’nun sahne almasına engel çıkarıldığı öne sürüldü. Cesuroğlu, yaşananları sosyal medya hesabından duyurunca, engel çıkardığı iddia edilen Ali Kınık ve Tuğçe Kandemir’e tepki yağdı.

Bekilli Festivali öncesinde tatsız gelişmeler yaşanıyor. Nedeni ise, festival kapsamında verilecek konserde iki sanatçının, yerel bir sanatçıya ses düzeni nedeniyle veto uygulaması ve bunun sonucunda festival programının Türk Halk Müziği Sanatçısı Sadi Cesuroğlu’na kapanması.

TEPKİSİNİ PAYLAŞIMLA DUYURDU

Sadi Cesuroğlu, yaşananları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Sanatçı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli dostlar Bekilli Festivali’nde 13 Ağustos’ta vereceğimiz konserimiz üst gurup olarak çıkacak olan Tuğçe Kandemir, Ali Kınık çıkmamızı istemediği için iptal edilmiştir.

Sebep olarak, sound dediğimiz ses ayarlamaları vardır sahneye çıkmadan önce. Onu güzel yapamazlarmış biz çıkarsak,onun için memleketin sanatçıları olan bizlerin çıkmasını uygun görmemişler, organizasyoncuları ile beraber.

Memleketin sanatçılarının çıkıp çıkmaması gerektiğini bir başka sanatçı karar veriyor. Bütün bunlara sadece gülerek tepki gösteriyorum. Siz gelin 2 saatte 150.200 bin TL memleketin paralarını alıp gidin, sonra memleketin sanatını burada imkansızlıklarla sırtımızda taşımaya biz devam edelim sayın Ali Kınık,Tuğçe Kandemir.

Sizler daha iyisini bilir, icra edersiniz Ege müziği denince de zaten Ali Kınık ve Tuğçe Kandemir akla gelir. Bu memlekete küsmeme gerçekten ramak kaldı..”

TEPKİ YAĞDI

Bu paylaşımın ardından engel çıkaranlara tepki yağdı. Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Mansur Kaymak, “Sevgili Kardeşim... Şu anda bu anlayışa ve uygulamaya ben de isyan ediyorum... Karar vericileri şiddetle "Kınıyorum"... Yazıklar Olsun.... Aslında senin adına üzüldüm.. Kızgınlığıma bu sözcükler yeterli değidir... Benzer uygulamaları çok yaşadım... Talip Özkan da yaşadı... Özay Gönlüm de çok yaşamıştır... Denizlili Yöneticiler bunu bizlere hep yaşattılar... Sanatçılar; Talip Özkan, Özay Gönlüm memleketine küs gittiler... Benim de moralim hiç iyi değil zaten... Bari siz gençlerimizi sahip çıkmalarını bekliyorduk ama demek ki umutsuz oluşum boşuna değilmiş... Çok çok üzgünüm... Küfürlü yazmamak için biraz sakinleşmeliyim.. Kendimi zor tutuyorum... Şimdi burada kesiyorum... Kıymetli Kardeşim Sanatçı Sadi Cesuroğlu her zaman sakin olmalıyız.. Bu günler geçecek” paylaşımını yaptı.

PAÜ Öğretim Üyesi Devrim Alkaya da “Olmayacak işlerle sanatçılarımızı üzüyorlar. Sizin daha çok ilgi goreceğinizden korkmuşlardır. Bu camiada sizlerin bilgi ve kalitesi üstünde yer almaları mümkün değil” paylaşımını yaptı.

 

İrfan Toptaş, tepkisini “Sadi Hocam, Festivali düzenleyen komite de bunu kabul ettiyse yazıklar olsun. Dik durmayı becerememişler” sözleriyle ifade etti.

Seçil Güler Bulut da “Sadi Hocam sizin sanatınızı bu tür davranışlar gölgeleyemez Kaybolup gidenler onlar olacaktır Her zaman yanınızdayız” yorumunu yaptı.