Bakanlar toplu açılış töreninde konuştu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Bakanlar toplu açılış töreninde konuştu

Bakanlar toplu açılış töreninde konuştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2023 Cumartesi - 17:20Güncelleme: 28 Ocak 2023 Cumartesi - 17:24
Bakanlar toplu açılış töreninde konuştu

Denizli’de yapımı tamamlanan tesisler için düzenlenen toplu açılış törenine katılan bakanlar, ilde gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili konuştu.

29 Ekim Bulvarı’ndaki törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu vatandaşlara hitap etti.

DÖNMEZ: 4 MİLYAR LİRALIK ENERJİ YATIRIMI YAPILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli’ye son 19 yılda 4 milyar 83 milyon liralık enerji yatırımı yaptıklarını söyledi. Dönmez, "Bugün 7 ilçemizi daha doğalgaza kavuşturuyoruz. Baklan, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak ve Kale’yi doğalgazla buluşturuyoruz. Geriye sadece 4 ilçemiz kaldık. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlamak suretiyle doğalgazın konforundan, rahatlığından yararlandıracağız" dedi.

"TÜRKİYE DÜNYANIN DİKKATLE TAKİP ETTİĞİ ÜLKE OLDU"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, bakanlığıyla ilgili açıklamalarının ardından Altılı Masa’ya cumhurbaşkanı adayını belirleyemedikleri eleştirisinde bulundu. Kirişci, "Dönüp bizim Cumhurbaşkanı'mızın aday olamayacağını söylüyorlar. Çünkü burada bir millet sevdası, bir millet aşkı, bir vatan sevdası, bir bayrak aşkı yok. Bunların varsa yoksa kendi çıkarları var ama ülke bunların umurlarında değil. Bu ülke bunların geçmişteki fiil ve faillerini biliyor. Bugün de aynı fiil ve failler iş başında. Dolayısıyla bu fiil ve faillere karşı sizin şu 20 yılda girmiş olduğumuz her seçimde Sayın Cumhurbaşkanı'mıza vermiş olduğunuz o sonsuz destekten bundan endişe ediyorlar" ifadelerini kullandı.

KARAİSMAİLOĞLU: 100 YILDA BİTECEK İŞLERİ 20 YILA SIĞDIRDIK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, bugün hizmete alınacak Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli'nin toplam 32 kilometre uzunluğunda olduğunu söyledi. Bunun 18 kilometresini daha önce açtıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 14 kilometresini de açarak içerisinde 2 bin 640 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli ile hizmete veriyoruz. 28 kilometrelik yolu sadece 14 kilometreye düşürüyoruz. Ankara'dan, İzmir'den, Afyon'dan, Uşak'tan gelen vasıtaların şehir içine girmeden transit olarak Antalya, Burdur'a bağlantılarını bu şekilde sağlamış oluyoruz" diye konuştu.

Karaismailoğlu, 100 yılda bitecek işleri 20 yıla sığdırdıklarını söyleyerek, "İnşallah bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde eser ve hizmet fırtınası estirmeye devam edeceğiz. Tabii birileri masalarda oturup kalkarlar. Onlar çok çok da oturup kalkarlar. Seçim geldi neredeyse daha ortada bir şey yok ama bizim adayımız belli. Bizim adayımız 200 yıldır milletin gönlünde taht kuran Recep Tayyip Erdoğan" dedi.