Aydem’in vantilatörlü trafo soğutması milyonların diline düştü – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Aydem’in vantilatörlü trafo soğutması milyonların diline...

Aydem’in vantilatörlü trafo soğutması milyonların diline düştü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2023 Salı - 11:01Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı - 11:01
Aydem’in vantilatörlü trafo soğutması milyonların diline düştü

Denizli, Muğla ve Aydın illerinin elektrik dağıtımını yapan Aydem’in yaz sıcağında trafoları vantilatörle soğutma yöntemi ünlü haber spikeri Fatih Portakal’ın diline düştü. Fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Portakal, bir de video çekerek “Trafoları vantilatörlerle soğutuyorlar, bu nasıl bir zekadır?” diye sordu.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklığa bir de elektrik kesintilerinin eklenmesi günlük yaşamı daha da çekilmez kılıyor. Bunun bir örneği Aydem’in elektriğini sağladığı Datça’da yaşandı. Sıcaktan ısınan trafoyu soğutmak için vantilatör kullanıldı. Ancak elektrik kesilince o da devre dışı kaldı.

ÖNCE FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Bunu fotoğraflayan ünlü haber spikeri Fatih Portakal, Twitter hesabından “Datça’da elektrikler gidince fan da devredışı kaldı? Şaka gibi bir ülkeyiz” notuyla paylaştı. Dün yapılan paylaşım üzerinden 24 saat geçmeden 1 milyon 400 bin görüntüleme aldı.

YAŞANANLARI VİDEO ÇEKİP ANLATTI

Bu arada, turizm merkezi Datça’da yaşanan ve hem ilçe halkını hem tatile gelenleri bezdiren elektrik kesintileriyle ilgili bir de video çekip paylaşan Portakal, yaşananları tüm detaylarıyla anlattı. İşte tepkiyi aktaran o sözler:

“Bu kadar ciddi olduğunu sanmıyordum sorunun ama sabahleyin simit almaya gittim ve fırında hiçbir şey yoktu. Bu parasızlıktan veya hayat pahalılığından değil, elektriksizlikten. Koskoca ilçede 4. gün doğru dürüst elektrik verilemiyor. İnsanlar böyle söylüyordu ama 'hadi canım gelir 1-2 saate’ dedim. Ve dün akşam 7,30'da bir gitti elektrik sabah kaçta geldi bilmiyorum. 4 gündür Datçalılar bunu yaşıyor. Her sene bunu yaşarlarmış ama bu yıl maksimum seviyede yaşamaya başlamışlar. Nedeni trafoların yetmemesi. Yani enerji stratejisinin yetersizliği, buradaki Aydem'in basiretsizliği...

Ya olabilir mi? Koskoca turizm ilçesinde pastanede hiçbir şey yok, kadın isyan ediyor. Bir simiti zor buldum biliyor musunuz? Yerli turistler otel ve pansiyon sahipleriyle kavga edip gidiyorlar. Sıcak, insan serinlemek istiyor serinleyemiyorsunuz. Gerçekten rezil bir durum. Yazın ortasında turizm beldesinde yaşanan rezalet. Aydem yetkilileri size sesleniyorum: Yazıktır, günahtır. Datça'ya bir el atın. Trafoları vantilatörlerle soğutuyorlar, bu nasıl bir zekadır?