Avdanlılardan kömür şirketine ‘tarlamı satmıyorum’ dilekçesi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Avdanlılardan kömür şirketine ‘tarlamı satmıyorum’ dilekçesi

Avdanlılardan kömür şirketine ‘tarlamı satmıyorum’ dilekçesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2023 Perşembe - 13:46Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe - 13:46
Avdanlılardan kömür şirketine ‘tarlamı satmıyorum’ dilekçesi

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Avdan Mahallesi halkının tarım arazilerinin yok edilmesine karşı verdiği mücadele sürüyor. Vatandaşlar, kendilerine gönderilen uzlaşma talebine ret yanıtı verdi. “Tarlamı satmıyorum” diyenlerin imzaladığı dilekçeler, Denizli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne muhtar İlhan Kulaç tarafından teslim edildi.

Avdan Mahallesi sakinleri, Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’nin açık kömür işletmeciliğine karşı verdiği mücadele devam ederken, iki önemli gelişme yaşandı. Danıştay 6. Dairesi tarafından acele kamulaştırma ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilirken, arazilerin satışına ilişkin gönderilen uzlaşma yazısına da köylüler olumsuz yanıt verdi.

UZLAŞMA ÇAĞRISI YAPILDI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı Gökpınar Milli Emlak Müdürlüğünce, Avdan Mahallesi’nde kömür çıkarma ve kamulaştırma sahasında kalan arazilerle ilgili yazı gönderildi. 14 Mart 2023 tarihli “uzlaşmaya davet” yazısını alan arazi sahiplerinin bir bölümü karşı dilekçeyle arazilerini satmayacaklarını, uzlaşmak istemediklerini bildirdi.

“KAMULAŞTIRMA İŞLEMİNE VE KAMULAŞTIRMA BEDELİNE İTİRAZ EDİYORUM”

Hazırlanan 47 dilekçe Avdan Mahallesi Muhtarı İlhan Kulaç tarafından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı Gökpınar Milli Emlak Müdürlüğüne teslim edildi.

Dilekçelerde, “Mal bedeli ödemesi ile ilgili talebinizi kabul etmiyorum. Bu konuda ada ve parsel numarasını bildirdiğim taşınmaz/taşınmazlar ile ilgili olarak idareniz ile herhangi bir şekilde anlaşma yapmak, pazarlık yapmak istemiyorum. Bu kamulaştırma işlemine ve kamulaştırma bedeline itiraz ediyorum. Bu konuda ki tüm yasal haklarımı saklı tutuyorum. Bu beyanlarım doğrultusunda gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadelerine yer verildi.

MUHTAR KULAÇ: UZLAŞMAK İSTEMEDİĞİMİZİ BİLDİRDİK

Avdan Muhtarı İlhan Kulaç dilekçeleri teslimi sırasında yaptığı açıklamada, “Avdan Mahallesine kamulaştırma için uzlaşma yazısı gönderildi. Biz de uzlaşmak istemediğimizi bildiren dilekçeleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne verdik” dedi.