Atatürk’ün bornozu Denizli’de yeniden hazırlandı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Atatürk’ün bornozu Denizli’de yeniden hazırlandı

Atatürk’ün bornozu Denizli’de yeniden hazırlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2022 Pazartesi - 17:16Güncelleme: 26 Eylül 2022 Pazartesi - 17:16
Atatürk’ün bornozu Denizli’de yeniden hazırlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği ve halen İstanbul Denizcilik Müzesinde sergilenen bornozun kopyası, Denizli’de üretim yapan Nakosan Tekstil’de yeniden hazırlandı.

Merkezefendi’nin Bozburun Mahallesi’nde faaliyet gösteren; çocuk, ev ve otel tekstili üretimi yapan Nakosan, dikkat çeken bir çalışmaya imza attı. Pamukkale Üniversitesinin de (PAÜ) destek verdiği bu çalışmayla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kullandığı bornozun kopyası aslına uygun olarak yapıldı.

Halen İstanbul Denizcilik Müzesinde sergilenen bornozun tanıtımı PAÜ’deki bir etkinlik programında yapıldı. Bornoz daha sonra İstanbul'daki müzeye götürülmek üzere askeri yetkiliye teslim edildi.

“TİCARİ EMTİAYA DÖNÜŞMEYECEK ŞARTI”

Atatürk’ün bornozunun yeniden hazırlandığı Nakosan Tekstil’in sahibi Mehmet Boyar, D20HABER.COM’A çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bornozunun yeniden hazırlanması için teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Tek şartım ticari emtiaya dönüştürülmemesi için oldu. Kabul edilmesi üzerine İstanbul’daki müzeye gidildi. Renk, desen, ölçü gibi detaylar incelendi. Fabrikamızda hazırlanan özel kumaştan da bornoz dikildi” dedi.

Boyar, Atatürk’ün giydiği bornozun o dönem 1800’lü yılların teknolojisiyle dokunduğunu, “İngiliz kumaşı” olarak bilindiğini, çok özel çalışmanın kendi tesislerinde yapılmasından mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.