AFAD gönüllüsü Denizlili tamirci, iş yerini kapatıp depremzedeleri kurtarmaya gitti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. AFAD gönüllüsü Denizlili tamirci, iş yerini...

AFAD gönüllüsü Denizlili tamirci, iş yerini kapatıp depremzedeleri kurtarmaya gitti

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2023 Salı - 20:59Güncelleme: 7 Şubat 2023 Salı - 21:11
AFAD gönüllüsü Denizlili tamirci, iş yerini kapatıp depremzedeleri kurtarmaya gitti

AFAD gönüllüsü Mevlüt Acar’dan “İşte budur insanlık, işte budur yardımlaşma ve kara gün dostluğu” dedirten davranış. Kentte oto tamirciliği yapan Acar, iş yerini kapatıp depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Hatay’a gitti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler çok sayıda ili etkilerken, 10 ilde binlerce bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Çok sayıda kişi de enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

ESNAFIN ÖRNEK DAVRANIŞI

Devletin resmi kurum ve kuruluşlarından ekipler oluşturularak, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesindeki illere gönderildi. Bu çalışmalara Denizli’den de AFAD’ın gönülleri katılıyor.

Denizli’den dün yola çıkan AFAD gönüllüleri, bu sabah görev yapacakları Hatay’a ulaştı. Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay’daki AFAD gönüllüleri ekibinde yer alan isimlerden birisi de Mevlüt Acar oldu.

Oto tamirciliği yapan ve depremzedelere yardım için hiç düşünmeden iş yerini geçici olarak kapatan Mevlüt Acar ile gittiği deprem bölgesinde konuştuk. İnsanların yardım beklediğini ve böyle günlerde yardımlaşmanın önemli olduğunu belirten Acar, ekip arkadaşlarıyla birlikte kurtarma çalışması yaptıklarını söyledi.

Görüşmemiz sırasında ses dinlemesi yapılacağı belirtilince konuşmayı sonlandırdığımız Acar'a iletiş hatlarındaki sıkıntılar nedeniyle tekrar ulaşmak mümkün olmadı.