Denetimli serbestlik açıklaması, kimler cezaevine dönecek? – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denetimli serbestlik açıklaması, kimler cezaevine dönecek?

Denetimli serbestlik açıklaması, kimler cezaevine dönecek?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ağustos 2023 Salı - 16:20Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı - 16:21
Denetimli serbestlik açıklaması, kimler cezaevine dönecek?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlikten kimlerin yararlanacağı ve kovid-19 izninde olanlardan kimlerin cezaevine geri döneceğine ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kovid-19 izninden açık cezaevine dönecek olanların 15 Ağustos'a kadar müracaat etmeleri gerektiğini bildirerek, "15 Ağustos'a kadar müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş, direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kovid-19 izninde olanlardan kimlerin denetimli serbestlikten yararlanacağıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Kovid-19 iznindeki açık cezaevi hükümlülerine ilişkin soru üzerine Tunç, Kovid-19 izinlerine ilişkin 2020'nin Nisan ayında kanun çıktığını anımsattı.

Açık cezaevindeki hükümlülerin Kovid-19 iznine çıkarıldığını, bu iznin 3 yıl sürdüğünü ifade eden Tunç, izinde geçen sürenin infazdan sayıldığını kaydetti.

Yılmaz Tunç, bu sürenin 31 Temmuz itibarıyla dolduğunu, süre dolmadan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeni bir yasal düzenleme yapıldığını aktararak, şöyle devam etti:

"Bu düzenlemenin içeriği şu şekilde: Denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine dönmeyecekler ama denetimli serbestlik tedbiri için 5 yıldan fazla olanlar, yani cezası daha yüksek olanlar cezaevlerine geri dönmüş olacaklar. Bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacaklar ve denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar. Düzenleme bu şekilde.

Başvuruda 2 haftalık bir süre var. 15 Ağustos akşamına kadar geri döneceklerin başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün, süresi içinde müracaat etmesi lazım. O süre 15 Ağustos'ta sona eriyor. 15 Ağustos'a kadar müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş, direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar. Müracaat ederlerse açık cezaevinde barındırılmaya devam ederler."