Hemcinslerini örnek alıp ‘ben de yapabilirim’ dedi, şimdi o da TIR’ı ile yollarda – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Hemcinslerini örnek alıp ‘ben de yapabilirim’...

Hemcinslerini örnek alıp ‘ben de yapabilirim’ dedi, şimdi o da TIR’ı ile yollarda

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 16:07Güncelleme: 24 Şubat 2024 Cumartesi - 16:11
Hemcinslerini örnek alıp ‘ben de yapabilirim’ dedi, şimdi o da TIR’ı ile yollarda

Denizli’de yaşayan 40 yaşındaki Özlem Okumuş, TIR şoförlüğü yapan kadınları örnek alarak aynı mesleğe adım attı. Diğer şoförler tarafından dışlanmadığını kaydeden Okumuş, hedefinin Avrupa’ya gitmek olduğunu söyledi.

 

Denizli’de oğluyla beraber yaşayan Özlem Okumuş, çalıştığı tekstil sektöründe işlerin kötü gitmesi sebebiyle arayış içerisine girdi. TIR şoförlüğü yapan kadınların kendisine örnek teşkil etmesiyle Okumuş, ehliyet kurslarına yazıldı ve gerekli belgeleri aldı.

4 aydır şoför olarak yollarda olan Okumuş, “TIR şoförlüğü yapan kadınları görüyordum. 'Ben de yapabilirim' dedim ve başladım. Firmamızda öncelik sağladılar ve başladık” ifadelerini kullandı.

İşini severek yaptığını dile getiren Okumuş, işini severek yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Okuyabilseydim, infaz koruma memuru olmak istiyordum. Üniformalı görevler beni cezbediyordu. Ama olmadı, bu iş nasip oldu. İşimi severek yapıyorum. Güzel ve zevkli bir meslek. Hedefim Avrupa’ya çıkmak. Evli değilim, bir oğlum var. 23 yaşında, o da TIR şoförü olmak istiyor. Bolu Mudurnuluyum. Şu an ki yükümle memleketime geldim. İlk zamanlar biraz zorlanıyordum ama diğer şoförlerin beni dışlamaması beni motive etti. Yollar zor olmuyor. TIR kullanmak zevkli. Kadın şoför olduğum için beni gören çok şaşırıyor. Fotoğraf çekinmek isteyenler oluyor, tebrik edenler oluyor, kadınlar da yapmak istiyor.”

BOLU (İHA)