Elif Dağdelen: Hainlere fırsat vermedik – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Elif Dağdelen: Hainlere fırsat vermedik

Elif Dağdelen: Hainlere fırsat vermedik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Temmuz 2022 Çarşamba - 13:52Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba - 13:59
Elif Dağdelen: Hainlere fırsat vermedik

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında sokağa çıkanlardan Elif Dağdelen, yaşadıklarını anlattı.

15 Temmuz gecesi, Denizli ve 11. Komando Tugay komutanlığına bağlı Söke’deki askeri birlikten 580 personel, Çardak Havalimanı kullanılarak Ankara'ya götürülmek istendi.

Bu sırada havalimanına giden konvoyun önü, vatandaşlarca kapatıldı. Askeri araçların önüne geçerek geçişleri engellemeye çalışanların arasında 2 çocuk annesi Elif Dağdelen de yer aldı.

Dağdelen, askeri aracın kapısını açarak içeriye girdi ve direksiyon başındaki askerle mücadele etti. Diğer vatandaşların da desteğiyle araç, darbecilerin kontrolünden çıktı.

Çocuklarıyla havalimanı önünde sabaha kadar bekleyen ve gecenin kadın kahramanlarından biri olan Elif Dağdelen, kendisini vatanı için ölmeye hazır bir asker gibi gördüğünü belirterek, "Allah'a şükürler olsun, hainlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz de. Bu vatan bizim. Bizim imanımız olduğu sürece de bu vatanı hiç kimselere bırakmayacağımızı söylüyorum" dedi.

"ÇOĞU ASKERLERİN AĞLADIĞINI GÖRDÜM"

Darbe girişimi gecesinde askeri araca korkmadan, başına ne geleceğini düşünmeden çıktığını ifade eden Dağdelen, şöyle konuştu:

"O gece şunu anladım ki insan devleşiyor. Ben askeri araca çıkarken korkusuzca çıktım. Hiç kimseden de korkmadım. Kapıyı açtım, hemen anahtarı çektim ve 'Siz kimsiniz, siz kime hizmet ediyorsunuz?' dedim. Ondan sonra sabaha kadar bütün halk geldi. Arkadaşlar toplandık ve kol kola girdik o gece, Allah-u Ekber nidalarıyla."

"HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Havalimanındaki askerlere silahlarını bırakmasını söylediğini anlatan Dağdelen, orada komutanla da tartışmaya girdiğini belirterek, "Sabaha kadar savaştık ve sabaha zaferle ulaştık. Elhamdülillah hepsini de yendik. Hiçbir zaman bu hainlere de fırsat vermeyeceğiz. Bütün hainler istediğini yapsın, vatanı hainlere bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (AA)