Yoğun sis düşen uçağın enkazına ulaşmayı güçleştiriyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Yoğun sis düşen uçağın enkazına ulaşmayı...

Yoğun sis düşen uçağın enkazına ulaşmayı güçleştiriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Kasım 2018 Pazartesi - 14:31Güncelleme: 19 Kasım 2018 Pazartesi - 14:58
Yoğun sis düşen uçağın enkazına ulaşmayı güçleştiriyor

Aydın’daki Çıldır Havaalanı’nda kalkan ve Denizli’deki Karcı Dağı bölgesinde düşen iki kişilik eğitim uçağının enkazına henüz ulaşılamadı. Karcı Dağı’ndaki yoğun sis ve rüzgarın ekiplerin işini zorlaştırdığı bildiriliyor. Eğitim uçağındaki pilot ile uçuş eğitimi alan öğrencisinin aileleri ise umutla gelecek iyi haberi bekliyor.

Saat 10.26’da acil durum bilgisinin alındığı ve iletişimin kesildiği TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçak, Karcı Dağı bölgesinde düşmüştü. Koordinatları belirlenen bölgeye AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AKUT, jandarma ve sağlık ekipleri karadan ulaşmaya çalışıyor.

Ancak, uçağın düştüğü bölgenin kayalık ve sarp bir arazi olduğu, Karcı Dağı’ndaki yoğun sis ile rüzgarın arama kurtarma çalışmasına katılan ekiplerin işini güçleştirdiği belirtiliyor.

AİLELER UMUTLA İYİ HABER BEKLİYOR

Öte yandan düşen uçağı kullanan pilot Hamdi Yılmaz ile 2017’den bu yana THY’de çalışan ve uçuş eğitimleri alan Merve Altun’un aileleri ise, arama kurtarma bölgesinden gelecek “yaşıyorlar” haberini umutla bekliyor.