Elektronik sigaraya karşı önlem – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. Genel
  4. /
  5. Elektronik sigaraya karşı önlem

Elektronik sigaraya karşı önlem

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2024 Pazar - 21:57Güncelleme: 9 Haziran 2024 Pazar - 21:57
Elektronik sigaraya karşı önlem

Kullanımı giderek yaygınlaşan elektronik sigaranın zararları sıkça vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanımızı zehirlemeye asla müsaade edemeyiz, bunun için de bu gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz" açıklamasını yaptı. Erdoğan, nargilenin de aldatmaca hali olduğunu belirtti.

“Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı” kapsamında, yurttan ve dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul’a gelen gençler ve sporcularla Vahdettin Köşkü’nde buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programda konukların tütün ve tütün ürünleriyle ilgili değerlendirmelerini dinledi.

Erdoğan, buradaki konuşmasında, sporcular ve gençlerle buluşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

“GÜMRÜKLERİMİZ ELEKTRONİK SİGARAYA KARŞI İYİ BİR MÜCADELE VERİYOR”

Bir gencin, tütün kullanımının, özellikle de elektronik sigaranın kullanımının yaygınlığının endişe verici derecede yüksek olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin DevamıReklam




“Elektronik sigarayla da bizim ülkemize değişik kanallarla girmenin mücadelesini çok veriyorlar. Kaçak yollardan da maalesef sızmalar oluyor ama bizim şu anda gümrükler bu konuda iyi bir mücadele veriyor. Bize farklı yollardan gelenler oluyor. Biz şu ana kadar buna müsaade etmedik. Bazı, hepinizin de duyduğu, bildiği markalar var. Müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz çünkü onun daha zararlı olduğunun tespitini de yaptık, çıkardık. Çünkü biz insanımızı zehirlemeye asla müsaade edemeyiz, bunun için de bu gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz.”

“NARGİLENİN ALDATICI BİR HALİ VAR”

Mısırlı bir genç kızın da nargile kullanımının ülkesinde çok yaygın olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, “Çok çok popüler ve nargile içme olayı bize de Mısır’dan geçme. Şu anda biz de birçok yerlerde buna yasağı getirdik. Aldatıcı bir hali var. Biliyorsunuz ‘meyveli nargile’ diyorlar, o şekilde aldatıyorlar. Bunların hepsi maalesef gençlerimizi zehirliyor ve bunlar için de belli yerlerde, özellikle kıraathaneler diye ifade ediliyor, buraların hepsinde nargile içmeyi yaygın hale getiriyorlar. Fakat mücadelemiz var, başarıyoruz. Daha olumlu neticeler alacağımıza da inanıyorum” dedi.