Zeybekci: Denizli-Antalya’ya bağlanacak – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Zeybekci: Denizli-Antalya’ya bağlanacak

Zeybekci: Denizli-Antalya’ya bağlanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2018 Cumartesi - 19:06Güncelleme: 17 Şubat 2018 Cumartesi - 19:06
Zeybekci: Denizli-Antalya’ya bağlanacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha önce seçim çalışmaları kapsamında açıkladığı Denizli-Antalya bağlantısını bir kez daha gündeme taşıdı. Zeybekci, Ankara’da düzenlenen “Denizli Vizyon Başkent Buluşması”nda, İzmir-Antalya bağlantısının otoyol ile sağlanacağını ve ortada kalan Denizli’nin en çok kazanan olacağını söyledi.

Denizli Platformu ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen“Denizli Vizyon Başkent Buluşması”yoğun bir katılımla yapıldı. Etkinliğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Vali Hasan Karahan, milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Emin Haluk Ayhan, Abdurrahman Öz, Ergun Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı ve Denizli Platformu Sözcüsü Uğur Erdoğan, Denizlim Derneği Başkanı Hasan Oymak, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Ankara’da görev yapan Denizlili üst düzey bürokratlar, bazı ilçelerin belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KOKTEYLLE BAŞLAYAN ETKİNLİK YEMEKLE DEVAM ETTİ

Denizli Vizyon Başkent Buluşması, verilen kokteylle başladı.Kokteylin ardından davetliler yemeğe geçti. Akşam yemeğinin hemen öncesinde şehitler ve gaziyken vefat etmiş askerler için Kuranı Kerim okundu.

Organizasyonun açılış konuşmasınıDenizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Hasan Oymakyaptı. Denizli’ye dair her ne varsa önemsediklerini ve bunu hemşerilerinin yararına getirecek girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Oymak, “Denizli, bizim ortak paydamız. Onun varlığı ve niteliği, biz Denizlilileri de değerlendirecektir. O nedenle, böyle bir markayı daha iyiye ve ileriye taşımak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Organizasyonun ev sahiplerinden Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan da sözlerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin sınır güvenliği için Suriye’de yürüttüğü operasyonda görev alan Mehmetçik’e başarı, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek başladı. Bu arada, Denizlililerin hep birlikte olmasının ve birbirine destek çıkmasının önemine dikkat çeken Erdoğan, “O nedenle, arada mesafeler olsa da fırsat buldukça, gücümüzün yettiğince bu doğrultuda hareket edip, sosyal sorumluluk bilinciyle ve özveriyle, Denizli’miz için çaba sarf edenleri, biraraya getirmeye çalışıyoruz. Tıpkı, bugün burada olduğu gibi! Biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğar! Elbirliğiyle her sorunun, her güçlüğün üstesinden gelinir! Hepimizin bildiği gibi, akıl akıldan üstündür. O sebeple bu tür buluşmalardaki fikir alışverişinden yeni projeler de ortaya çıkar. Bundan memleketimiz ve insanımız kazanır. Ülkemiz, daha iyiye, güzele ancak böyle ulaşır” dedi.

Denizli Platformu olarak21 Ocak’ta Denizli’de de bir etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “O gün, Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ile genel müdürleri ve 10 üst düzey bürokratı, memleketimiz Denizli’de, iş dünyamızla buluşturmuştuk. Bugün de Ankara’da memleketimiz için çalışan Denizlili bürokratlarımızla, şehrimizin geleceğine yön veren idarecilerini biraraya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki, bir öncekinde olduğu gibi, buradan da bir sinerji doğacak ve yine memleketimiz kazanacak. Geçen ay yaptığımız toplantıda, işverenlerimiz birçok soru ve sorununa çözüm buldu, yeni projelerin adımını attı, ufkunu açtı. Sonrasındaki geri dönüşlere baktığımızda, Denizli Platformu oldukça verimli ve güzel bir organizasyona imza attı. Bugünün de aynı şekilde geçmesini umuyoruz. Geldiğiniz içinteşekkür eder, saygılar sunarım” diye konuştu.

ZOLAN: SÖZ KONUSU DENİZLİ OLUNCA HEP DESTEK ÇIKTIK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli söz konuş olduğunda destek sağlamaya çalıştıklarını ve hemşehri derneklerine de her zaman sahip çıktıklarını belirtti. Zolan, “Denizli’miz için ne yapsak azdır, az kalır. Denizli için hep birlikte taş üstüne taş koyabiliyorsak ne mutlu. Bugün burada da hemşehrilerimiz arasındaki bağın güçlenmesi adına önemli bir etkinliğe imza atanları canı gönülden kutluyorum. Bu gibi organizasyonların sayısı daha da artmalı. Böylelikle tanışıp, kaynaşıp, elbirliğiyle Denizli için çalışabiliriz” dedi.

KARAHAN: ELBİRLİĞİYLE DENİZLİ’Yİ DAHA İYİ BİR YERE GETİRECEĞİZ
Vali Hasan Karahan da konuşmasında, “Denizli’yi Ankara'nın desteğiyle daha müreffeh daha yaşanabilir bir yer kılacağız. Sayın bakanımızın himayelerinin yanı sıra Ankara’daki Denizlili zeki bürokratlarımızın katkıları ve yol göstericiliği sayesinde, elbirliğiyle çalışarak daha gelişmiş bir Denizli’ye kavuşacağız” diye konuştu.

ZEYBEKCİ: DENİZLİLİLER, ANKARA’DA KALABALIK VE ETKİN

Konuşmasına “Denizli sevdası, başka bir şeydir” diyerek sözlerine başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin her şeyin en güzeline layık olduğunu, her şeyi hak ettiğini, Denizli’nin başka bir yere özenen değil özenilen bir şehir olması gerektiğini söyledi. Zeybekci, şöyle devam etti:

“Biz, ‘Denizli, değil Ege'nin, Türkiye'nin parmakla gösterilen bir şehri, hatta bir dünya şehri olmalı’ dedik ve bu amaçla yola çıktık. İlk yola çıktığımız andan itibaren bize bu hizmetlerimizde destek olan ve bize katlanan, o heyecanımızı hiçbir örneği olmadığı halde bize inanan ve destek veren herkesten Allah razı olsun. Bugün burada bir kez daha Denizli’miz adına onlara teşekkür ediyorum. Ve hiç kolay olmasa da ortaya çıkmasında bir nebze olsun vesile olduğumuz o muhteşem şehrin şu andaki haline asıl Denizli’mizin, sizlerin çok büyük katkısı vardır. Onun için bizi Denizli’nin yollarında görenler hala ‘Başkanım’ diye hitap ederler; çünkü bizi öyle tanıdılar. Ve ‘Allah senden razı olsun’ demezler; ‘Allah sizden razı olsun’ derler. Neden? Çünkü, bu tek adamlık bir şey değildir. Bu tüm Denizli'nin çabasıyla ortaya çıkmış bir başarıdır. Denizlililer ile oda başkanlarımız ve tüm siyasilerimizle beraber yapılan bir iştir.

O zaman bir de şansımızı siyasette deneyelim istedik. ‘Acaba Denizli siyasette de lider şehirlerden biri olabilir mi? Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasına girebilir mi?’ diye düşünmeye başladık ve yeri gelince bunu dillendirdik. Diğerleriyle bir rekabet içinde değiliz ama Denizli siyasette lider şehirlerden biri olmalıydı. Bunu bir ekip çalışmasıyla, odaları, dernekleri ve Denizli Platformu ile bir Denizli yürüyüşü olarak gerçekleştirdik. Denizli'den uzayan kol bizden olsun istedik. Bugün artık bilimde birçok profesörümüz, yargıda bugün birçok savcımız, kamuda birçok daire başkanımız, Anayasa Mahkemesi’nden tutun da Yargıtay gibi birçok yerde hemşehrilerimiz var. Denizli’miz artık Türkiye'nin örnek şehirlerinden biri ve siyasette önde gelen şehirlerden.Üç bakan yardımcımız var. Birçok yerde genel müdürümüz, müsteşar ve müsteşar yardımcımız var. Tabi ki Denizli'ye gönül vermiş milletvekillerimiz de var. Ve işte biz tüm bunlarla hep Denizli sevdasını konuşuyoruz. Denizli'ye devasa projeler kazandırıyoruz. Çünkü, hep daha iyisine ulaşmak gibi bitmez tükenmez bir hayalimiz var.”

“DENİZLİ’NİN BİR HAYALİ DAHA GERÇEKLEŞİYOR”

Daha önce seçim döneminde açıkladığı İzmir-Antalya otoyolu projesini yeniden gündeme getiren ve gelinen noktayla ilgili bilgi veren Zeybekci, “Şimdi de şehrimizi İzmir'e ve Antalya'ya bağlayacağız. Ve orta yerde olan Denizli bundan en çok kazanan şehir olacak” diyerek, şunları szöyeldi:

“İzmir'i Antalya'ya bağlayacağız deyince Aydın ayağa kalktı. Bu arada, Bakanlar Kurulu kararının tüm imzaları tamamlandı. İnşallah önümüzdeki hafta ‘Aydın milletvekillerimiz ile beraber, Başbakan’ımızın son onayını hep beraber takip edelim ve birlikte giderek orada ilgili kararı Başbakan’ımıza imzalatarak, inşallah yaz gelmeden de temelini atalım’ dedik. Çünkü, şöyle bir hayalimiz var. Antalya ile İzmir arası önümüzdeki beş yıl içinde 20 milyon turistin hareket ettiği bir güzergah haline gelecek. Bu hattın İzmir'den Antalya'ya gerek otoyollar gerekse hızlı veya hızlandırılmış trenle bağlanması, Türkiye'nin ve bölgenin turizminin yanında İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Isparta, Antalya, Muğla ve Uşak’a da çok büyük faydası olacak. Bunu söylerken birçok sanayicimiz şunu çok iyi biliyor ki, bu coğrafyanın hem Antalya hem İzmir limanlarına ihraç ürünleri ile ulaşması çok önemli. Denizli'de bugüne kadar ne söz verdiysek hepsini başardık. Cumhurbaşkanı’mız bize bir konuşmasında üç altın kuralınız olsun demişti.‘Birincisi, söz söylediğiniz zaman sözünüz doğru olsun. İkincisi, söz verdiğiniz zaman o sözü canınız pahasına tutun. Üçüncüsü de emanete ihanet etmeyin. Yoksa o şehre heyecanla gidemezsiniz’ diye seslenmişti. Yollarda yürürken insanların gösterdiği sevgi her şeye bedel. Çünkü, insanlara bir şekilde hizmet edebilmek, Allah'ın bir lütfudur. Hele bir şehre hizmetkar olabilmek çok başka bir güzelliktir. Daha güzel bir Denizli, daha muhteşem bir dünya şehri için durmak yok yola devam.”

SADECE İKİ TANE ÜRETİLDİ

Gecenin sonunda Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Oymak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye günü anısına sadece iki tane üretilmiş el emeği cam bir vazo hediye etti.

DAVETLİLERE, ŞAİR AV. HAYATİ İNANÇ SÜRPRİZİ

Gecede, Ege Bölgesi’nin farklı illerinden gelen milletvekilleri ile Denizlili olan Şair ve Edebiyatçı Av. İnanç da yer aldı. İnanç, divan edebiyatından okuduğu beyitlerle etkinliğe farklı bir keyif kattı.
Halk oyunları gösterisiyle devam eden gece, davetlilerin toplu halde verdiği pozla sona erdi.