Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde Denizli’den 28 firma yer aldı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde Denizli’den...

Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde Denizli’den 28 firma yer aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2023 Salı - 12:34Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı - 12:35
Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde Denizli’den 28 firma yer aldı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) belirlediği Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı arasında yer alan 28 Denizlili firmayı kutladı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yazılı açıklama yaparak, Türkiye’nin ilk bin ihracatçısı listesinde yer alan firmaların Denizli’ye gurur yaşattığını belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

“2022 verileri ile yapılan ve 25 sektörün değerlendirmeye alındığı Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Araştırması’nda listeye girerek onur kaynağımız olan firmalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İlk bindeki ihracatçı firma sayısına göre, ilimizin 9'uncu sırada yer alması da ayrı bir gurur kaynağımızdır.

Sektörleri incelediğimizde, en fazla ihracatın lokomotif sektörümüz olan hazır giyim ve konfeksiyonda olduğunu gördük. Bu sektörümüzü elektrik ve elektronik, demir ve demiş dışı metaller, tekstil ve hammaddeleri, madencilik ürünleri, çelik ile hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ile mamulleri takip etti.

Firmalarımızın sektörel çeşitliliği sağlamaları, gelecek açısından bizlere umut verdi. Gurur kaynağımız ihracatçılarımızı tebrik ediyor, işçisinden idarecisine kadar hepsinin emeklerine sağlık diyorum. Bu 28 firmamızın başarıları daim olsun. İlimiz ve ülkemiz ekonomisine katkılarının artarak devam etmesini diliyorum.”