Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması için protokol imzalandı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması için...

Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması için protokol imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 16:58Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 16:58
Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması için protokol imzalandı

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile INOGARDEN İnovasyon Merkezi arasında Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması'nın protokolü imzalandı.

Akılcı, yenilikçi ve çeşitli bakış açılarına sahip projeleri tanımlamayı ve geliştirmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Geleceğe Yolculuk Proje Yarışması’nın protokolü, DTO Başkan Yardımcısı Melek Kartay ile INOGARDEN İnovasyon Merkezi Proje ve Programlar Koordinatörü Gülşah Tolgay tarafından DTO hizmet binasında imzalandı.

“TÜRKİYE’YE KATKIDA BULUNMASI HEDEFLENİYOR”

İmza töreninde konuşan Tolgay, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetim kurulu ile oda çalışanlarına teşekkür etti. Yarışmanın detaylarını açıklayan Tolgay, şunları söyledi:

“Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uygun olarak projelerin Türkiye'ye katkıda bulunması hedeflenmektedir. Bu kapsamdaki hedeflerimiz, temiz su, sanitasyon, erişilebilir temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sanayi, inovasyon ve altyapı, sürdürülebilir şehirler, topluluklar, sorumlu tüketim ve üretim, iklim eylemi, karasal yaşam ile sudaki yaşam ve amaçlar için ortaklıklardır. Yarışmamıza başvuracak projeler belirtilen SDG'lerle uyumlarını net bir şekilde ortaya koymalı ve nasıl bir sürdürülebilir etki yaratmayı amaçladıklarını açıklamalıdır.”

“İYİ BİR GELECEĞE YOL AÇMAYI HEDEFLEDİK”

Yarışmanın yaratıcılık, yenilikçilik ve etki oluşturma yeteneğine odaklanacağını dile getiren Kartay, “Yarışmamızla yerel topluluk ve çevre üzerinde olumlu bir etki yaratmayı amaçlayan projeleri destekleyecek, ülkemizin gelişimine katkıda bulunacağız. Denizli Ticaret Odamız bireyleri, girişimcileri, öğrencileri ve çeşitli disiplinlerden profesyonelleri sürdürülebilir bir gelecek oluşturmak için bir araya gelmeye çağırıyor. Yaratıcı yeni fikirlerin ve iş birliğinin gücünü kullanarak yarınlar için daha iyi bir geleceğe yol açmayı hedefledik” dedi.

“UZMAN JÜRİ DEĞERLENDİRECEK”

Uzmanlardan oluşan bir jüri ekibinin yarışmaya başvuran projeleri değerlendireceğini belirten Kartay, “Elemeleri aşan yarışmacılarımız, final gecemizde jürimizin karşısında sunumlarını gerçekleştirecek. Denizli’de bir ilke imza atacağımız ulusal çaptaki bu yarışmamızla; girişimcilik tutkusu, yaratıcılığı ve kolektif çabalarıyla, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan gelişen bir gelecek oluşturmayı, gelecek nesillere olumlu bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM TÜRKİYE’DEN KATILIM OLACAK

Yarışmaya başvuruların 22 Ağustos itibariyle web sitesi üzerinden yapılabileceği kaydedildi. Katılımcıların tüm Türkiye’den projelerini resmi yarışma web sitesi www.surdurulebilirgelecek.org adresine gönderebileceği bildirildi.