Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Erdoğan’ı ziyaret etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Erdoğan’ı ziyaret etti

Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Erdoğan’ı ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Kasım 2022 Cuma - 16:57Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma - 16:58
Kazakistan Büyükelçisi Sapiyev, Erdoğan’ı ziyaret etti

Denizli’ye gelen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti.

Bir dizi temasta bulunmak üzere kente gelen Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, DTO’ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Sapiyev’in yanı sıra Kazakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Assyljan Mirzaluyev, Kazakistan Yatırım Destek Ajansı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul ve Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Başkanı Mahmut Catlıkile Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, meclis başkanlık divanı ve DTO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“TİCARETİMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Kentin ekonomisi ile Denizli Ticaret Odası’ndaki faaliyetleri hakkında bilgiler veren Erdoğan, Kazakistan’dan pamuk ipliği, bakır ve PVC gibi ürünler ithal edildiğini dile getirdi. Kazakistan ile ticari ilişkileri arttırmak istediklerini kaydeden Erdoğan, “İhracatımıza konu olan ürünler arasında hazır giyim, kimyevi maddeler, bakliyat-yağlı tohumlar yer almaktadır. Kazakistan bizlerin ata yurdudur. Türkiyemizi Kazak kardeşlerimizin ikinci evi olarak görüyoruz. Dost ve kardeş Kazakistan ile ilişkilerimizi daha da geliştirip, ticaretimizi artırmak istiyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan büyük onur duyduk. Denizli ile ilgili yapılabilecek ne varsa Denizli Ticaret Odası olarak hazırız” dedi.

“DENİZLİ’DEN YATIRIMCI BEKLİYORUZ”

Kazakistan Büyükelçisi ise ülkesi ve sektörleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Denizlili iş insanlarını Kazakistan’a yatırım yapmaya davet eden Sapiyev, “Denizli’ye ilk kez geldim ve burada çok iyi ağırlandım. Misafirperver ve girişimci insanlardan olan bu şehirde yörük kültürünün de yaygın olduğunu gördüm. Yabancı yatırımcıları ülkemize daha fazla çekmek istiyoruz. Çeşitli sektörlerden Türkiye’nin farklı illerinden Kazakistan’da yatırımcılarımız var. Denizli’den de yatırımcı görmek isteriz” dedi.

Ziyaret sonunda Erdoğan, Sapiyev’e Denizli horozu figürü hediye etti.