Erdoğan’dan Sybiha’ya Denizli Horozu biblosu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan’dan Sybiha’ya Denizli Horozu biblosu

Erdoğan’dan Sybiha’ya Denizli Horozu biblosu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mart 2021 Pazartesi - 13:31Güncelleme: 30 Mart 2021 Salı - 10:19
Erdoğan’dan Sybiha’ya Denizli Horozu biblosu

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’ya Denizli Horozu biblosu hediye etti.

DTO Meclis Salonu’ndaki toplantıda Sybiha ve Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliği ile yatırım imkanlarını anlattı. Büyükelçi Sybiha, Erdoğan’a, “Hediyeniz benim için iş birliğimizin başlama noktasıdır. Onu bana verirken ‘Her horoz evinde, Denizli Horozu ise dünyanın her yerinde öter’ dediniz. Bu benim açımdan önemli bir semboldür. Demek ki Denizli iş dünyası dünyanın her yerinde iş yapabilir, çalışabilir. Özellikle de Ukrayna’da ”dedi.

DENİZLİ’Yİ ANLATAN FİLMİ DİKKATLE İZLEDİ

Büyükelçi Sybiha’ya, toplantının hemen başında, tarımdan termal sağlık ve turizme, sanayiden ihracata kadar tüm zenginlikleriyle Denizli’yi anlatan kısa bir film izlettirildi.Sunumunun başında organizasyondan dolayı Erdoğan’a teşekkür eden ve Erdoğan’a teşekkür belgesi veren Sybiha, “Sayın Erdoğan, size bu sunum için teşekkür ediyorum. Bu konuşmanızı dinleyince, bilmediğim birçok şey bulunduğunu ve ülkelerimizin verimli bir iş birliği kurabileceğini gördüm. Onun için size özellikle teşekkür ederim” dedi.

“HER HOROZ EVİNDE, DENİZLİ HOROZU İSE HER YERDE ÖTER”

ziyaretinin anısına kendisine verilen hediyeyi de anlatan Subiha, “Makamınızda bana bir hediye verdiniz. bu, benim için iş birliğimizin başlama noktası oldu. Onun bir sembolüydü” deyince, Başkan Erdoğan da kendisine “Ondaki bir eksikliğe dikkat çekmiştiniz. Ona bir de Denizli Horozu ekleteceğiz” diyerek yanıt verdi.