Erdoğan’dan girişimcilere: Hayal kurmadan başarı olmaz – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan’dan girişimcilere: Hayal kurmadan başarı olmaz

Erdoğan’dan girişimcilere: Hayal kurmadan başarı olmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2018 Cuma - 13:23Güncelleme: 21 Aralık 2018 Cuma - 13:23
Erdoğan’dan girişimcilere: Hayal kurmadan başarı olmaz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, hayal kurmadan başarıya ulaşılmayacağını, kendisini 30 yıldır hayal kurup koşturduğunu söyledi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, ABİGEM Denizli, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Çivril Kadınlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitim programına katıldı, ilçede bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Girişimcilik eğitimlerinin ilçelerde ilk kez Çivril’de düzenlendiğine işaret eden Erdoğan, eğitim programına gösterilen ilginin yoğun olmasına sevindiğini, bu konuda Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca’nın çok ciddi gayreti olduğunu belirtti.

“GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Denizli’de geçen yıl, Denizli Ticaret Odası öncülüğünde ABİGEM Denizli, İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte, 2 binin üzerinde kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini anımsatan Erdoğan, “Girişimciliği önemsiyoruz. Denizli’de eğitim alan girişimcilerin yüzde 67’si kadınlardan oluşuyor. Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, kendi işyerlerini kurabilmesi için devlet her türlü imkânı sağladı. KOSGEB, kendi işyerini kuracak girişimcilere 50 bin TL hibe, 100 bin TL de faizsiz kredi fırsatı tanıyor. İstihdam açısında da İŞKUR’un birçok desteği mevcut. Çivril’de başlangıç itibarıyla 90 vatandaşımıza eğitim desteği sağlayacağız. Sertifika töreninde de sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Bu kursu tamamlayıp da Çivril’de ilk işyeri kuran arkadaşımızın açılışına da katılmayı arzu ediyoruz” dedi.

“HAYAL OLMADAN BAŞARI OLMAZ”

Kursiyerlere “Hayal kurun, hayaller olmadan başarıya ulaşmak asla söz konusu değildir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hiçbirimiz durduk yerde bir yerlere gelmiyoruz. İş yapıp, işimizi geliştirmek için 30 yıldan beri hayal kuruyor, koşturuyorum. Ben de bir çalışandım, büyük bir holdingde çalışıyordum. Kendi kendime ‘Hayatta bir kez olsun bir iş kurup şansımı deneyeceğim. En kötüsü aldığım maaşın biraz altında başka bir yerde çalışırım’ dedim. Şükürler olsun ki, işimizi kurduk ve devam ediyoruz. Siz de hayatınızı durdurmayacak şekilde riske girin. Planlı ve programlı bir şekilde, başarı için risk alınması gerekiyor. Sizler de bir hayal kurup, projelendirin ve kendi işinizi kurun.”

MUTLU: HER KURSİYERİN BİR İŞYERİ AÇMASINI ARZU EDİYORUZ

Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu ise, faydalı bir organizasyona yer tahsisi sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Mutlu, “Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Herkesin gönlünden ne geçiyorsa, onaulaşmasını diliyorum. Kursa katılan arkadaşlarımızın işyeriaçmalarını temenni ediyorum. Denizli Ticaret Odası’na ve Başkanımız Uğur Erdoğan’a,ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

KARACA: DTO, ELİMİZDEN TUTTU

Desteklerinden dolayı DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Ertuğrul Mutlu’ya teşekkür eden Çivril Kadınlar Derneği Başkanı Nisan Karaca da kursiyerlere bazı tavsiyelerde bulundu. Karaca, “Önce eğitim alın. Sonra staj yapın ve en sonunda da bir iş kurun. 18-40 yaş arasındaki tüm girişimcileri eğitimlerimize bekliyoruz. Sırf belge almak için gelmeyin, işyeri açmak, iş kurmak ve bir iş yapmakiçin gelin. Zamanınızı boşa harcamayın. Önümüzdeki günlerde de pazarlama tekniği eğitimleri olacak. Ayrıca geziler düzenleyeceğiz. Bunlara da katılın ki ufkunuz genişlesin. Gezelim, görelim ve öğrenelim” diye konuştu.

ANNESİNİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Konuşmaların ardından kursiyerler, konuklarına ne türde işler yapmayı planladıklarını anlattı. Kursiyerlerden hastanede kahvaltı salonu açmayı düşünen Zeynep Oğuz’un, kurs bitirme sevincine küçük kızı Ayşe Mira da “en genç girişimci adayı” olarak tanıklık etti.