Erdoğan ve Tin’den selde zarar gören firmalara ziyaret – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan ve Tin’den selde zarar gören...

Erdoğan ve Tin’den selde zarar gören firmalara ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 Salı - 16:04Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı - 16:04
Erdoğan ve Tin’den selde zarar gören firmalara ziyaret

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaşanan sel ve su baskınlarında zarar gören işletmeleri ziyaret etti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Ethem Erenler ile, son sel felaketinden etkilenen firmaların bulunduğu bölgedeki altyapıya dair ihtiyacı ve çalışmaları yerinde inceleyip ayrıntılı bilgi aldı.

Alınacak tedbirler ile ilgili olarak istişarelerde bulunduklarını söyleyen Erdoğan, “Son sel felaketinde büyük zarar gören Mutlubaşlar Muteks Tekstil, Gümüşsu Arıtma, Poyraz Boya ile BATUTEK Teknik Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'ni bu kez Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin ve DSİ 21. Bölge Şube Müdür Yardımcımız Ethem Erenler ile ziyaret ettik. Sel felaketindeki zararlarını bizzat yerinde görüp inceledik ve bir daha yaşanmaması için gereken tedbirleri istişare ettik” dedi.

“KALAN SIKINTILARI ÇÖZECEĞİZ”

Gerçekleştirilen çalışmalarla alakalı bilgi aldıklarını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“DSİ Müdür Yardımcımızdan da bölgede yapılan incelemeleri, ihtiyaç ve son durum hakkında bilgi edindik. Çok şükür kısa zamanda bu işletmelerimizin işleyişine engel teşkil edecek temel sıkıntılarını bertaraf ettiklerini ve işlerine devam ettiklerini gördük. Böyle bir afetin bir kez daha yaşanmaması için yapılması gerekenler vardı. Biz önceki ziyaretimizde kendilerinden bu konuda bilgi almış, onu da milletvekilimize aktarmıştık. Bugün bu bölgeyi ve sorunu bu kez birlikte yerinde görüp inceledik. İlgili müdürümüz de bize eşlik etti ve bölgenin altyapısı ile yürüttükleri çalışmalar hakkında bizleri ve işletmelerimizi bilgilendirip üyelerimizi bizzat dinledi. Yakın ilgilerinden dolayı milletvekilimiz ile müdürümüze teşekkür ederim. El birliği ile kalan sıkıntılarını en kısa zamanda çözeceğiz. Tekrar tüm üyelerimize geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın.”

“İHALE EYLÜL AYINDA TAMAMLANABİLİR”

AK Parti Denizli Milletvekili Tin ise “Gökpınar Çayı ve Gümüşçay Deresi’nde meydana gelen taşkın sonrasında, DSİ ve ilgili kurumlar tarafından iş makineleriyle temizlik çalışması başlatıldı. Yeni bir taşkına sebebiyet vermemek için de önlemler alındı, alınıyor. Daha önce 2023 Yılı Yatırım Programı'na aldırdığımız Gökpınar Çayı'nın Islahı ile Gümüşçay Deresi'ndeki Yatak Düzenleme Çalışmalarının İhalesinin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan ödeneğin aktarılmasının ardından eylül ayı içerisinde de ihalesinin tamamlanmasını bekliyoruz. Aynı ay içinde Denizli Merkez Akhan ve Korucuk Gökpınar Çayı Islahı 2’nci Kısım Çalışmaları kapsamında, buradaki ihtiyaçlar da karşılanacak” ifadelerini kullandı.