Erdoğan başkanlığındaki DTO heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan başkanlığındaki DTO heyeti, Ankara’da temaslarda...

Erdoğan başkanlığındaki DTO heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Kasım 2022 Perşembe - 15:43Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe - 15:43
Erdoğan başkanlığındaki DTO heyeti, Ankara’da temaslarda bulundu

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan heyet, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için Ankara’ya gitti. Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde Ankara ile olan temasımızı şehrimizin beklentilerinin karşılanması bağlamında daha da artıracağız” dedi.

Uğur Erdoğan başkanlığındaki DTO heyetinin Ankara ziyareti Anıtkabir ile başladı. Atatürk’ün huzuruna çıkarak mozolesine çiçek bırakan heyet, daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

ERDOĞAN'DAN ÜYELERE TEŞEKKÜR

Pandemi sürecindeki desteklerinden ötürü Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Erdoğan, pandemiyi en az kayıpla atlattıklarını söyledi. Ekim ayında yapılan seçimlerin şenlik havasında geçtiğini kaydeden Erdoğan, “30 meslek komitemizdeki listelerimizin tamamı, üyelerimizin oluruyla eksiksiz seçildi. Tüm komitelerimizde seçimi kazandık. Denizlimiz bize tam destek verdi. Tüm esnafımıza ve üyelerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

PANDEMİYİ EN AZ KAYIPLA ATLATTIK

Pandemi döneminde sektörlerden gelen 169 konuyu Hisarcıklıoğlu’na bizzat ilettiklerini dile getiren Erdoğan, “Pandemi döneminde sektörlerimizden gelen 169 tane konuyu bizzat kendilerine ilettik. O da şahsen ilgi gösterip takip ederek ilgili bakanlara hızlı bir şekilde aktardı. Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuları taşıdı ve çok hızlı bir şekilde sonuç aldık. Pandemiyi, en az kayıpla, güçlü bir şekilde atlattık. İhracatımızı, istihdamımızı ve üretimimizi artırarak sürdürdük. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızın önderliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ve takdiriyle, bakanlarımızın da emeğiyle ivedi sonuçlar elde ettik” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Rifat Başkanımıza buradan bir kez daha canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü, 365 oda ve borsanın yanında. O nedenle, bugün Denizli heyeti buraya oldukça güçlü geldi. İnşallah önümüzdeki TOBB Genel Kurulu’nda, o’nun çalışkanlığı, azmi ve gayreti ile memleket sevdalısı olmasından dolayı biz de tüm süreçte sayın başkanımızın yanında olacağız.”

İHRACATÇILARIN TALEPLERİ İLETİLDİ

TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ’nin (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız ile de görüşen heyet, ihracatçı üyelerden gelen talepleri aktardı. Heyet daha sonra AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’le bir araya geldi.

Görüşmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Denizli heyeti olarak, Başkent temaslarımızda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi AK Parti Denizli Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin ve Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz TOBB'un iştiraki Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ'nin (GTİ) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ile de bir araya geldik. Sektörlerimiz ve Denizlimiz ile ilgili istişarede bulunma imkanı yakaladık. Sayın Tin ile ayrıca gün içindeki görüşmelerimizi de değerlendirdik. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.