DTO’nun Teknik Tekstil Projesi Ege TMF’de sektörle buluşuyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’nun Teknik Tekstil Projesi Ege TMF’de...

DTO’nun Teknik Tekstil Projesi Ege TMF’de sektörle buluşuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2021 Pazartesi - 19:01Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi - 19:01
DTO’nun Teknik Tekstil Projesi Ege TMF’de sektörle buluşuyor

Denizli Ticaret Odasının (DTO) Teknik Tekstile dönüşüm Projesi, yarın açılacak Ege Tekstil Makineleri Fuarı’nda (TMF) sektörle buluşacak.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, fuar öncesinde yaptığı açıklamada, teknik tekstil üreticisi ve teknik tekstil üretimine geçmeyi planlayanları, yenilikçi fikirlerini prototip ürünlere dönüştürmeleri ve hayata geçirmeleri için bu organizasyona davet etti. Denizli’de tekstile çağ atlatmak bizim elimizde.” Sözleriyle, sektöre fuarda proje ile buluşma çağrısında bulundu.

TEKNİK TEKSTİLLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi EGS Park’ta 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, DTO’nun Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, Denizlili ve çeşitli illerden gelecek katılımcılar ile ziyaretçilere anlatılacak. Denizli Teknik Tekstil Merkezi ve Denizli Teknik Tekstil Kümelenmesi ile ilgili bilgilendirmede bulunulacak.

DTO temsilcileri ve proje uzmanları, fuar süresince tekstil üreticisi firmaların temsilcilerine teknik tekstil prototipleme, numune üretim imkanlarını, pazarlama ve finans kaynaklarına erişim gibi konularda sunum yapacak. Ayrıca fuardaki stantta proje uzmanları, tekstil makineleri ve tekstil üreticileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Projenin fuar standında, teknik tekstil kullanım alanları da numuneleriyle sergilenecek.

DENİZLİ TEKNİK TEKSTİL MERKEZİ

Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde 1000 m²’lik bir alanda, tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin en özel ihtiyaçlarına en güncel çözümleri sunmak için faaliyet gösteriyor.
Akıllı dayanışma ve iş birliği ilkeleri ile kurulan Denizli Teknik Tekstil Kümesi ise, Denizli’de tekstil sektörünün teknik tekstil imalatına dönüşümünü sağlayacak sinerjiyi oluşturmak için kuruldu. Uygulamayla bölgede yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünlerin üretimi gerçekleştirilerek, dünya teknik tekstil pazarında ana oyunculardan biri olma hedefleniyor.

TEKNİK TEKSTİLE DÖNÜŞÜM PROJESİ NEDİR?

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında desteklenen, Denizli Ticaret Odası’nın da uygulayıcısı olduğu Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, 5 milyon euro bütçesi ile ülkemizde uygulanan en önemli sektörel rekabetçiliği artırma projelerinden biridir. Projenin amacı, Denizli tekstil imalat sanayinin teknik tekstile dönüşümünü sağlamak ve bu sektördeki KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırarak, küresel değer zincirlerine dahil olmalarına destek olmaktır.

PROJENİN HEDEFLERİ

Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin kurulması ve işler hale getirilmesi.
KOBİ’lere, teknik tekstile dönüşüm hizmetlerinin sunulması.
Denizli Teknik Tekstil Kümesi’nin kurulması.
KOBİ ve girişimcilerin, teknik tekstile dönüşüm konusunda kapasitelerinin artırılması.
KOBİ’lerin bu alanlardaki farkındalığının artırılması.