DTO’dan aşure hayrı – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’dan aşure hayrı

DTO’dan aşure hayrı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2023 Cuma - 21:03Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma - 21:03
DTO’dan aşure hayrı

Denizli Ticaret Odası’nın (DTO), geleneksel hale getirdiği aşure hayrı yapıldı. Aşure hayrı şehitlerin ruhuna hediye edildi.

DTO’nun muharrem ayı dolayısıyla hizmet binası önünde bu yıl 10’uncusunu düzenlediği geleneksel aşure hayrına milletvekilleri Hayati Yazıcı, Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Yasin Öztürk Sema Silkin Ün, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, DTO Yönetim Kurulu, meclis üyeleri, meslek komitesi ve yüksek istişare kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Gösterilen yoğun ilgiden dolayı etkinliğin başlangıcında DTO önünde ve çevresindeki kaldırımlarda kuyruk oluştu.

ERDOĞAN: ÜYELERİMİZLE HEMŞEHRİLERİMİZLE BULUŞTUK

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, her yıl muharrem ayında aşure hayrı etkinliğini düzenlediklerini, bu vesile ile halkla bir arada olduklarını, kaynaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini, bunu çok kıymetli bulduğunu söyledi.

Toplumsal birlikteliğin önemini vurgulayan Erdoğan, “İstediğimiz tabiki işimizi, ticaretimizi, ihracatımızı ve istihdamımızı artırmaktır. Bunları yaptığımız zaman, ülkemize ve şehrimize çok ciddi anlamda katkılar sağlarız. Yoğun ilgi gösteren halkımıza ve buraya kadar gelen tüm dostlarımıza, canı gönülden teşekkür ediyorum. Onlar bize güç ve moral veriyor, destek oluyorlar. Denizli Ticaret Odamızdaki geleneksel aşure hayrımızda, üyelerimiz ve hemşehrilerimizle buluştuk. Davetlilerimiz ile üyelerimiz ve vatandaşımıza, gösterdikleri yoğun ilgilerinden dolayı müteşekkiriz. Rabbim, toplumsal birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Denizli’nin gençlerinden birini daha şehit verdiğini anımsatan Erdoğan, “Bu sene hayrımızı önceki gün şehit verdiğimiz Buldanlı hemşehrimiz Uzman Çavuş Kemal Özek başta olmak üzere şehitlerimizin ruhlarına da hediye ettik. Allah, kabul etsin. İşlerimizle sektörlerimizin bereketinin artmasına da vesile olsun. Şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum” diye konuştu.

YAZICI, AŞURE DAĞITTI

Etkinliğe katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı. Yazıcı, “Millet olarak çok zengin bir geçmişimiz var. Örf ve adetlerimiz, inanç değerlerimiz var. Aşure de bu inanç değerlerimizden biri. Aşurede kullanılan çeşit çeşit malzeme bize göre birliği, bütünlüğü, kardeşliği ve bir arada yaşamayı simgeler. Bu bakımdan bu tür etkinlikler, muharrem ayı boyunca ülkemizin değişik yerlerinde yapılır. Bu da önemli bir toplumsal zenginliktir. Denizli’de bu hayrı gerçekleştiren Ticaret Odamıza, başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bereketli olsun” ifadelerini kullandı.