DTO’dan 10 bin kişilik aşure hayrı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’dan 10 bin kişilik aşure hayrı

DTO’dan 10 bin kişilik aşure hayrı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2018 Perşembe - 16:05Güncelleme: 28 Eylül 2018 Cuma - 12:12
DTO’dan 10 bin kişilik aşure hayrı

Denizli Ticaret Odası’nın aşure hayrı gerçekleştirildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinlikte 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure etkinliği DTO önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Hasan Karahan, AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, DTO yöneticileri, üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

İslam mezheplerinde yaygın olan ve Muharrem ayının 10’uncu gününde başlayan aşure hayrını gelenekselleştiren DTO, bu yıl 10 bin kişiye ikramda bulundu. Protokol üyeleri, aşurelerle dolu tepsilerin başına geçti ve kepçeyi alıp, uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara dağıtım yaptı.

 

“BİRLİKTE RAHMET VE BEREKET, AYRILIKTA AZAP VARDIR”

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak aşure hayrında vatandaşlarla bir arada gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Aşure hayrını geleneksel hale getirdiklerini belirten Erdoğan, “Milletimiz, düğünde, cenazede ve hayırda mutlaka bir araya gelir. Zaten millet olarak biz de bu birliktelik sayesinde güçlüyüz! Halkımız ile esnafımız bugün bizleri yalnız bırakmayarak, yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğimiz vatandaşlarımızın, dostlarımızın ve esnaflarımızın katılımlarıyla anlam kazandı. Denizli protokolümüz başta olmak üzere davetimizi karşılıksız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzun bilinci ve ‘Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır’ düşüncesiyle, hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.



DTO YÖNETİM KURULU VE DTO MECLİSİ TOPLANDI

Aşure hayrının ardından DTO Yönetim Kurulu ile DTO Meclisi toplandı. Olağan toplantıda, geride kalan süredeki faaliyetler ile önümüzdeki günlere dair planlama ele alındı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, gelişmeler ve Denizli ekonomisi ile iş dünyasına yansımalarına dair sunumda bulunup, üyeleri bilgilendirdi. Ayrıca, üyelerin sorularını yanıtladı.