Erdoğan: Fuarlara katılımları artırmak istiyoruz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Fuarlara katılımları artırmak istiyoruz

Erdoğan: Fuarlara katılımları artırmak istiyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ağustos 2022 Cuma - 15:58Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma - 18:38
Erdoğan: Fuarlara katılımları artırmak istiyoruz

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından, Heimtextil, Techtextil ve Texprocess 2022 Fuarı’na katılan firmalarla istişare toplantısı düzenlendi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, fuarlara katılımları artırmak istediklerini söyledi.

Düzenlenen toplantıya DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Teknik Tekstil Kümesi’nde yer alan firma temsilcileri ve çalışanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında Heimtextil Fuarı ile aynı anda düzenlenen Techtekstil Fuarı’nda 12 firmanın ortak kullandığı bir stant açtıklarını söyledi. KOSGEB desteğiyle katılanlarla birlikte yaklaşık 100 kişilik bir heyetle Almanya’ya gittiklerini belirten Erdoğan, “Bizimle Almanya’ya giden proje grubumuzun tüm masraflarını karşılayarak, teknik tekstil konusunda iş yapmalarının önünü açmak istedik” dedi.

“TEKNİK TEKSTİLLER KISMI ÖNE ÇIKTI”

Fuarda sadece Denizli’nin ortak standı olduğunu kaydeden Erdoğan, “Ülkemizin standı haricinde sadece Denizli’nin böyle bir girişimimiz vardı. Bu sayede bazı firmalarımızın iş bağlantıları yaptığını duydum. Standımızı ziyaretim sırasında iş görüşmeleri yaptığınıza da bizzat şahit oldum ve sevindim. 2020 yılında yapılan fuara göre, bu yıl öne çıkan ise teknik tekstiller kısmıydı. Bu da projemizin ne kadar doğru bir tercih olduğunu ve geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu hepimize gösterdi. Özellikle pandemi sürecinde önem kazanan medikal tekstillere olan ilgi, bizlerin de dikkatini çekti” diye konuştu.

“TALEP OLUŞAN HER FUARA GİDERİZ”

Fuarları önemsediklerini dile getiren Erdoğan, “Fuarlara katılım noktasında, farklı sektörlerle farklı ülkelere gitmek istiyoruz. Yeter ki bize talep gelsin. Talepler doğrultusunda yeni sektörleri de ekleyerek, fuarlara katılımları artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

MERİNO’DAN HAZIRLIKLAR HAKKINDA BİLGİ

Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu Takım Lideri Fernando Merino, planlanan organizasyonlar hakkında bilgi verdi. Farklı sektörlerdeki kümelere çalışma ziyareti gerçekleştireceklerini belirten Merino, “Örneğin, otomotiv kümelenmesine ziyaretimiz olacak. Aynı zamanda Portekiz’e gidecek, tekstil kümelerini, araştırma merkezlerini, yenilik ve tekstil birliklerini, teknoloji kümelenmelerini göreceğiz. Kümenin vizyon ve misyona ihtiyacı var. Bu proje ve Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz ile bunu da gerçekleştireceğiz” dedi. 

“İYİ BİR İTİBAR YAPTIK”

Toplantıya katılan Batutek Teknik Kumaş Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Temsilcisi Sabahattin Sertçelik, fuarın başarılı geçtiğini söyledi. Sertçelik, “Denizli olarak başarılı olduğumuzu düşünüyordu. Çok minyatür ve amatör diyebileceğimiz satış ekipleriyle gitmiş olmamıza rağmen, Denizli Ticaret Odası’nın desteğiyle iyi bir itibar yaptık. Bundan çok memnunum. Denizli, teknik tekstilden aldığı yatırımları ve gücünü göstermeli” değerlendirmesinde bulundu.

“ÜST YÖNETİMLERİ İKNA ETMEYİ BAŞARDIK

Menekşe Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Temsilcisi Aylin Arıcı da proje sayesinde üst yönetimlerini teknik tekstil konusunda ikna etmeyi başardıklarını söyledi. Erteks Kadife Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi temsilcisi Sait Özbahar ise teorik olarak teknik tekstille ilgili bilgilerinin olduğunu ancak Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm eğitimlerinde mevcuttaki makinelerin bile teknik tekstil için kullanılabileceğini öğrendiklerini dile getirdi.

"SERTİFİKASYON SIKINTISI YAŞIYORUZ"

Temaş Tıbbi Malzemeler ve Sargı Bezi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yavaş, rahat ve basit bir şekilde fuara katıldıklarını belirterek teşekkür etti. Akdoğan Tekstil’in sahiplerinden Mustafa Akdoğan ise yeni ürünlerin sertifikasyonunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Akdoğan, ““Farklı bir konfigürasyonda ürün geliştirdiğimizi beyan ettiğimizde, TSE mevcut veri tabanına göre tarama yapıyor. Özgün geliştirilen ürünlere dair ise bir standart olmuyor. Bu sıkıntının çözülmesi gerekiyor. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’nde kalite standardı belirleyip, marka oluşturabiliriz” diye konuştu.