Erdoğan: Fuar katılımları için 26,5 milyon TL’lik KOSGEB desteği aldık – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Fuar katılımları için 26,5 milyon...

Erdoğan: Fuar katılımları için 26,5 milyon TL’lik KOSGEB desteği aldık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2023 Perşembe - 12:08Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe - 12:09
Erdoğan: Fuar katılımları için 26,5 milyon TL’lik KOSGEB desteği aldık

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 2022 yılından bu yana oda üyelerinin fuarlara katılımlarını sağlamak amacıyla yaklaşık 26,5 milyon TL’lik KOSGEB desteği aldıklarını dile getirdi.

İtalya’nın Verona kentine düzenlenen Marmomac 2023 Fuarı devam ederken, DTO üyelerinden oluşan 30 kişilik bir heyet de fuara katılım sağladı. DTO’nun yurt dışı fuar organizasyonlarının, kesintisiz devam ettiğini kaydeden Uğur Erdoğan, “Fuara yönelik KOSGEB destekli bir iş seyahati gerçekleştirdik. Tüm dünyada mermer sektörü piyasasını belirleyen fuarda, üyelerimiz yeni iş bağlantıları kurdular” dedi.

Denizli’nin Türkiye’deki en büyük ikinci doğal taş havzasında bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Denizlimizden çıkarılarak işlenen mermerler ile şehrimizdeki firmalarımızın üretip ihraç ettikleri mermer makineleri ile ekipmanları, bu fuarda sergilendi ve büyük beğeni topladı. Temsilcilerinin, verimli bir organizasyonda olmanın mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. Denizli Ticaret Odamıza, her sektörel organizasyonda yanlarında olup yalnız bırakmadığı ve ilgilendiği için teşekkür ettiler. Üyelerimizin ve firmalarımızın Denizlimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayan fuardaki başarılı sunumlarıyla gurur duyduk. Hepsini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz” diye konuştu.

2022 yılının başından bu yana üyelerinin fuarlara katılımlarını sağlayabilmek için yaklaşık 26,5 milyon TL’lik KOSGEB desteği aldıklarını aktaran Erdoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:

“Gerek üyelerimizden gelen talep üzerine gerekse onların gelişimine ve işlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz fuarlara yönelik organizasyonlar yapıyoruz. Mümkün mertebe çok sayıda üyemizle katılmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki aylara dair organizasyonlarımız da hazır. 2-4 Ekim’de gerçekleştirilecek Automechanika Dubai 2023 Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı’na ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 30 kişilik bir heyetle katılacağız. Ayrıca 7-11 Ekim tarihleri arasında Köln’de Anuga Uluslararası Gıda Fuarı var, oraya da ilgili sektördeki üyelerimizden oluşan 40 kişilik bir heyetle gideceğiz. 11-14 Ekim’de İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde Avrasya Ambalaj Fuarı var. 2 günlük bir iş seyahati planlandık. Üyelerimizi fuara götüreceğiz. 13-16 Kasım’da Messe Düsseldorf MEDICA 2023 Medikal Sağlık Fuarı var, 25 kişilik bir heyetle katılacağız. 5-8 Aralık’ta The Big 5 Global Yapı ve İnşaat Fuarı yapılacak. Fuar organizasyonlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı üyelerimize teşekkür ederim.”

Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası’nın “ Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nda listeye giren firmaları da kutladı.