DTO üyeleri Fransa’ya gitti, yeni ürünleri ve teknolojileri inceledi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO üyeleri Fransa’ya gitti, yeni ürünleri...

DTO üyeleri Fransa’ya gitti, yeni ürünleri ve teknolojileri inceledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 Salı - 11:50Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı - 11:50
DTO üyeleri Fransa’ya gitti, yeni ürünleri ve teknolojileri inceledi

Denizli Ticaret Odası’na (DTO) kayıtlı 25 firmanın temsilcisinden oluşan bir heyet, Fransa'da düzenlenen Texword Evolution Paris ve Primier Vision Paris 2023 fuarlarını gezdi.

Denizli Ticaret Odası (DTO), KOSGEB desteği ve BASİAD iş birliğiyle üyelerini bu yıl ilk defa Fransa'da düzenlenen Texword Evolution Paris ve Primier Vision Paris 2023 fuarlarına götürdü.

 

DTO'ya kayıtlı 25 firmanın temsilcilerinden oluşan Denizli heyeti, Paris Premiere Vision Manufacturing Fuarı’nı gezerek yeni ürünler ile teknolojileri yerinde görüp inceleme imkânı yakaladı.

Denizli Tekstil Sektörü Paris Delegasyonu, ‘Fransa’da Şirket Kurma’ konulu toplantıda European Business Association (EUBA) Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek yetkilileri, Denizlili ihracatçılara Fransa’daki yatırım alanlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

EUBA France Başkanı Aykut Atalar, Denizli heyetini Paris’te ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Toplantı sonunda Erdoğan, Atalar’a teşekkür etti.

Son iki ayda oda üyesi 236 firmayı yurt dışındaki fuarlara götürdüklerini dile getiren Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Fransa, geçen yıl 30 milyar dolar hazır giyim ithalatı yaptı. Türkiye olarak Fransa pazarından yüzde 6,5 pay almayı başardık. 1,2 milyar dolarlık ihracata imza attık. Fransa, Avrupa’ya ihracatımızda ilk 5 büyük pazarımız arasında bulunuyor. Bu yıl sektörümüzün öncelikli hedefi Fransa pazarında mevcudunu korumak. Bundan hemen önce de DSO ve DETGİS ile 185 üyemizi İtalya’daki İTMA 2023 Milano Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı’na götürmüştük. Son iki ayda 236 üyemizi, yılbaşından bu yana da 381 kişiyle 244 firmamızı KOSGEB’in de desteğiyle yurt dışındaki fuarlara götürdük. Fuarlarda kurulan iyi iş ilişkileri ihracatımıza da yansıyor. Biz de o nedenle DTO olarak bu tür organizasyonları önemsiyor, mümkün mertebe geniş heyetler ve çok sayıda üyemizle yer almaya çalışıyoruz. Üyelerimiz bu sayede hem ürünlerini tanıtma imkânı yakalıyorlar hem de tasarımcılarımız, ihracatçılarımız tekstil ve hazırgiyimde son trendleri yakından görme fırsatı buluyor. Dünyanın dört bir tarafındaki uluslararası fuarlarla ülkemizdeki uluslararası, ulusal ve bölgesel fuarlarda üyelerimizle boy göstermeye devam edeceğiz. Bize bu konuda destek sağlayan KOSGEB Başkanımızla ekibine bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”