DTO meslek komiteleri toplantısı devam ediyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO meslek komiteleri toplantısı devam ediyor

DTO meslek komiteleri toplantısı devam ediyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Mart 2024 Cumartesi - 09:17Güncelleme: 2 Mart 2024 Cumartesi - 09:17
DTO meslek komiteleri toplantısı devam ediyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, meslek komitelerinin üyeleriyle bir araya gelerek sektörel gelişimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuyor

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 8, 13, 14, 21 ve 23’üncü meslek komitelerinin üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Erdoğan, ramazan ayı öncesinde komitelerin tamamıyla bir araya gelerek, sektörlerin durumunu istişare etmek istediklerini söyledi.

Komitelerden gelecek önerileri, fikirleri ve varsa eleştirileri ayrıntılı şekilde konuşmak istediklerini kaydeden Erdoğan, aynı zamanda farklı komitelerden üyelerin kaynaşmasını arzuladıklarını, geniş katılımlı toplantılarda birebir iletişime geçmenin pek mümkün olmadığını ifade etti.

 

İLK İFTAR YEMEĞİ DTO’DAN

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da ramazan ayının ilk gününde Ulu Cami’nin yanındaki iftar çadırında Denizli Ticaret Odası olarak iftar yemeğimizivereceklerini açıklayan Erdoğan, ardından meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, meslek komiteleri, yüksek istişare kurulu, kadın girişimciler ve genç girişimcilerle de iftar yapmayı planladıklarını kaydetti.

PROJELER ANLATILDI

Daha fazla üyenin fuarlara katılmasını sağlamayı istediklerini, ayrıca farklı sektörlerde yeni sanayi siteleri kurulması çalışmaları ile yeni hizmet binasını bir an önce yapmayı öncelikli gündemleri olarak belirlediklerini de söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Öncelik verdiğimiz ve en önemli gördüğümüz konuların başında üyelerimizinyurt içi ve yurt dışındaki fuarlara daha fazla katılmasını sağlamak geliyor. Bu sene fuar sayısını ve sektörlerini yüzde 100 artırdık. Bu yıl için 25 farklı fuar organizasyonu yaptık, bunların ayrıntılarını internetteki web sayfamızda görebilirsiniz. Bu sayı ilerleyen süreçte talepler doğrultusunda artabilir. Bazı mesleklerle ilgili bir fuar yoksa üyelerimizi mevcut fuarlardan katılmak istediklerine götürüyoruz.

Bu arada, Denizli Ticaret Odamızın binası ile ilgili proje çalışmalarımızı da sonlandırdık. Birkaç ay içinde, yeni binamızın temelini atmak istiyoruz. En kısa zamanda, 1,5 yıllık bir süreçte de yeni binaya taşınmayı planlıyoruz. Hep söylediğimiz bir şey vardı.

Özellikle bazı sektörlerimizin ihtisas organize sanayi siteleri gibi yoğun bir talebi vardı. Bunlardan iki tanesini şu an için planlamaya aldık. Biri gıda sanayi sitesi, bir diğeri de geri dönüşümcüler ile ilgili sanayi sitesi. Bin 200 dönümlük bir yerin tahsisi için müracaatımızı yaptık, onayını aldık. Onu da en kısa sürede üyelerimizin hizmetine sunacağız.

Pandemi döneminden bugüne kadar 2 bin 600 esnafımızı ziyaret ettik. Her ay da üyelerimizle anketler yapıyoruz. Bize göre doğru olup ama onlara göre eksik kalan, yanlış olan konuları görüp daha iyisini ve doğrusunu yapmanın gayreti ile çabası içerisindeyiz.

Üyelerimize yönelik ücretsiz mesleki ve kişisel gelişim eğitimlerimiz de devam ediyor. Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri ile bugüne kadar 10 Euro’ya yakın bir finansmanı Denizlimize getirdik. Bir iki büyük odanın dışında şehirlerine böyle bir kaynak aktaran ikinci veya üçüncü bir oda yok. Bizim yapmış olduğumuz bir yatırım dahi 6 milyon Euro civarında. Denizli Teknik Tekstil Merkezimizi bu sayede kurduk.

Odamızda her gün yüze yakın insanımıza farklı eğitimler veriyoruz. Bunların arasında üniversite mezunu olup da iş bulamayanlar da var. Aynı zamanda işi olup da teknik destek almak isteyen gençlerimiz, kardeşlerimiz var. Bunun yanında iş Almancası ve İngilizcesi eğitimlerimiz var ve yoğun katılım oluyor. Odamıza günlük 500 kişi giriş çıkış yapıyor.”

“DTO; İYİ BİR TAKIM, ÇALIŞKAN BİR EKİP”

Toplantıya katılan meslek komiteleri üyelerine gösterdikleri ilgi ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, “Toplantılarımıza büyük bir ilgiyle katılmanızdan dolayı şahsım ve ekibim adına bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmak güzel. Denizlimize, sektörlerimize ve Ticaret Odası ailesine güç verdiğinizin farkındayız. Bu anlamda da sizlerle gurur duyuyoruz. Birlikte olursak güçlü oluruz. Takım halinde olmadığınız zaman güçlü olma şansınız daolmaz. Biz, şükürler olsun ki iyi bir takım, çalışkan bir ekibiz. İyi ki varsınız” dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından aynı masa etrafında topladığı DTO meslek komitesi üyelerinin de tek tek görüşlerini aldı.