DTO Meclisi yılın son toplantısını yaptı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO Meclisi yılın son toplantısını yaptı

DTO Meclisi yılın son toplantısını yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2022 Cuma - 08:35Güncelleme: 30 Aralık 2022 Cuma - 08:35
DTO Meclisi yılın son toplantısını yaptı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Çeşitli meslek gruplarının temsilcileri, toplantıya katılan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan, yeni sanayi siteleri kurulması için yer tahsisi istedi.

DTO Meclisi, 2022 yılının son toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katılımıyla yaptı. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, açış konuşmasında, Zolan’a katılımından dolayı teşekkür etti. Erdoğan, “Değerli Başkanım, 20 binden fazla üyesiyle şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Denizli Ticaret Odamıza ve aramıza hoş geldiniz. Çok değerli üyelerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Denizlimiz ve sektörlerimiz için elbirliğiyle çalışıyoruz. Ne zaman kapısını çalsak, görüş ve taleplerimizle bizzat ilgileniyorlar” dedi.

DTO ÜYELERİ, İSTEK VE GÖRÜŞLERİNİ İLETTİ

Toplantıda, DTO Meclisi ve meslek komitelerinin üyeleri, çeşitli konularda Zolan’a istek ve görüşlerini aktardı. İnşaat malzemeleri satıcıları ,“Halk Caddesi'nde çok sıkıştık. Artık sektördeki tüm meslektaşlarımızla organize çalışabileceğimiz daha geniş bir alana ihtiyacımız var. Onun için de sizden sanayi sitesi yapmak için yer talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve toplantıya katılan üyeler de yeni sanayi siteleri için çalışma başlatılmasını, bu amaçla kullanılacak yeni yerler bulunmasını istedi.

Hacıeyüplü Mahallesi’nde faaliyet gösteren DTO üyeleri ise, iş yerlerine adres anlamında ticari bir statü beklediklerini kaydederek, Zolan’a “Bulunduğumuz yeri yabancı müşterilerimize izah etmekte zorlanıyoruz. Tüm yasal yükümlülüklerimizi yerine getirdiğimiz halde, bizleri mahalle arasında iş yapmaya çalışan küçük işletmeler zannediyorlar. Bu sıkıntımızın bir an önce ortadan kalkması için belediyemizden ve sizden çare üretmenizi rica ediyoruz” diye seslendi.

BAKAN VARANK’A İLETİLDİ

Üyelerin taleplerinin ardından açıklamada bulunan Erdoğan, geçen hafta Denizli Teknik Tekstil Merkezi açılışı için gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Gıda İhtisas Sanayi Sitesi, Mobilyacılar Sanayi Sitesi, Motorlu Araçlar Sanayi Sitesi, İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi ve Geri Dönüşümcüler Sanayi Sitesi’ne ihtiyacı olduğunu aktarıp destek istediğini söyleyerek, Zolan’dan da yardım beklediğini dile getirdi.

TALEPLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Kendisine iletilen konularla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de bu konudaki talebi karşılayacak boyutta kamu arazisi bulunmadığını, ancak aramalarına, çabalarına da ara vermediklerini, çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini söyledi.

Denizli için ne gerekiyorsa her zaman her yerde her koşulda ve var güçleriyle mücadele verdiklerini ifade eden zolan, şehrin kalkınması, refahın artması ve sosyal yaşam kalitesinin yükselmesi için her türlü kaynağı ve ekibi seferber ettiklerini sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda, Başkan Zolan, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi ekibine kendilerine iletilen konular ve taleplerle ilgili çalışma başlatılması talimatını verdi.