DTO ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret...

DTO ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 17:31Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 17:40
DTO ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası (TD-IHK) arasında, DTO hizmet binasında TD-IHK Temsilcilik Ofisinin Kurulması ve İşletilmesi Protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte Almanya’da yatırım yapmak isteyenlere ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanacağı ve ayrıntılı bilgi verileceği bildirildi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 110 kişilik DTO heyeti Almanya’ya gitti. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de katılımıyla, TD-IHK Temsilcilik Ofisinin Kurulması ve İşletilmesi Protokolü’nü imzaladı. Protokole göre, DTO hizmet binasında TD-IHK Temsilcilik Ofisi açılacak; Almanya’da yatırım yapmak isteyenlere ücretsiz rehberlik hizmeti sağlanacak ve ayrıntılı bilgi verilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, Almanya’da yatırım yapmak isteyen firmaların, ilk olarka DTO’dan teşvik veya mevzuatlarla ilgili bilgi alabileceğini söyledi. Erdoğan, “Yatırım planlamalarını, Alman Türk Sanayi ve Ticaret Odası yetkililerimizin yönlendirmeleri sonrasında oluşturabilecekler. Bu arada Denizli’den bir firmamız da Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası’na üye oldu. Bunu da önemsiyoruz. Devamının gelmesini diliyoruz. Ticaretimizin artmasını ve ekonomimize katkı sağlamasını amaçlıyoruz.” dedi.

Almanya’nın Frankfurt şehrindeki Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Heimtextil 2024 için giden,üyelerinden oluşan 110 kişilik bir heyet, TD-IHK ev sahipliğinde ağırlandı. Kafile,buradaki toplantıda gurbetçi iş insanlarıyla bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Messe Frankfurt Yönetim Kurulundan Tüketim Malları ve Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Stephan Kurzawski ile TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, konuklarına yurt dışında iş kurma ve iş birliği sağlamayla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Etkinlik, heyetin günün anısına çektirilen toplu haldeki fotoğrafıyla sona erdi.

DTO kafilesi daha sonra Heimtextil Fuarı’na da giderek sektörlerindeki yenilikleri ve yeni ürünleri yerinde görüp inceledi. Heimtextil Fuarı’nda stant açan oda üyelerini üyeleri tek tek ziyaret eden Erdoğan, sektörleri, işleri ve fuarla ilgili düşüncelerini dinledi. Firmaların sahipleri ile yetkilileri de Erdoğan’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.