Erdoğan: Denizli olarak her fuardayız – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Denizli olarak her fuardayız

Erdoğan: Denizli olarak her fuardayız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:24Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba - 12:24
Erdoğan: Denizli olarak her fuardayız

Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) Başkan Uğur Erdoğan, tekstil sektörünün vitrin organizasyonlarından olan Hometex Fuarı’nda Denizli firmalarını yalnız bırakmadı. Erdoğan, Denizli’nin daha geniş pazarlara ulaşması ve üretim çeşitliliği için düzenlenen fuarlara katılım desteği sağladıklarını, Denizli olarak her fuarda yerlerini aldıklarını belirtti.

DTO, 20 Mayıs’a kadar açık kalacak Hometex 2023 Fuarı’nda yerini aldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde açılan stantları ziyaret DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli ve Türkiye’nin ihracatını artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Fuarın iyi geçtiğini ve özellikle Rusya’dan katılımın çok olduğunu aktaran Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak fuarlara çok önem veriyoruz, çok değerli buluyoruz. Biz Türkiye’de devlet destekli dünyanın dört bir tarafında fuarlara katılıyoruz. Fuarlara katılmamızdaki sebep hem ülkemize hem Denizli ekonomisini ve sektörlerimizin gelişimini ortaya koymak, üretimini ve ihracatını aynı zamanda istihdamını artırmak. Bunun için var gücümüzle Denizli ekibi olarak her fuardayız” dedi.

“BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK”

Fuara Rusya bölgesi ağırlıklı olmak üzere birçok ülkeden alıcıların geldiğini kaydeden Erdoğan, “Bu da bizim için son derece sevindirici. Şu an gayet iyi geçiyor ve beklentilerimiz yüksek. Daha güçlü Türkiye ve daha güçlü sektörleri ortaya koymak için koşturuyoruz. Buraya katılan Denizli’den katılan 96 firma ve Türkiye genelinde de yine toplam 800’ün üzerinde stanttı olan firma var. Bu fuar dünyanın en büyük iki fuarlarından biri. İnşallah bunu verimli hale dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

“ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”

Denizli’nin ihracattaki çeşitliğini artırdığını söyleyen Erdoğan, “Gelen müşterilerin sipariş verip işlerimizi artırmanın gayreti içindeyiz, varoluş nedenimizde bu. 30 meslek komitemiz var, farklı sektörlerin gelişimini, ihracatını artırırken, bir o kadar da Türkiye’ye döviz kazandırmak için çalışıyoruz. Çeşitliliğimizi artırma gayreti içindeyiz. 170 ülkeye olan ihracatımızı nasıl daha ilerletebiliriz bunu düşünüyoruz. Denizli olarak diğer ürünlerimizin çeşitliliğini ve ihracatını artırmanın gayreti içindeyiz. Beş yıl önce şehrimizde olmayan ürünlerin ihracatını ortaya koyduk. Burada inşaat malzemesinden tutun mobilya malzemelerine kadar çalışmalar sürüyor ve özellikle gıdayla ilgili yeni yeni alanlar açıldı. Hemen hemen birçok ülkede fuar ve ikili iş görüşmelerini gerçekleştiriyoruz, Türkiye ekonomisine katkı sağlamanın gayreti içindeyiz” dedi.

DENİZLİ (İHA)