Erdoğan: Heimtextil Fuarı tekstil sektörü için önem taşıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Heimtextil Fuarı tekstil sektörü için...

Erdoğan: Heimtextil Fuarı tekstil sektörü için önem taşıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ocak 2023 Çarşamba - 17:34Güncelleme: 11 Ocak 2023 Çarşamba - 19:36
Erdoğan: Heimtextil Fuarı tekstil sektörü için önem taşıyor

Heimtextil Fuarı’na katılan Denizlili ihracatçı firmaların stantlarını ziyaret eden Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, fuarın tekstil sektörü için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil 2023 Ev Tekstili Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuara Denizli’den 79 firma ihracatçı katılım sağlarken, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taşevli stantları gezerek bilgi aldı.

 

“SEKTÖR İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”

Heimtextil Fuarı’nın Denizli'nin tekstil sektörü için büyük önem taşıdığını belirten Erdoğan, “Denizlimiz, tekstildeki bilgi ve tecrübesiyle ilmek ilmek dokuyarak ürüne dönüştürdüğü eşsiz emeğini, bu yıl da dünyanın en büyük fuarlarından birinde uluslararası pazarda alıcıların beğenisine sundu” dedi.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER SERGİLENECEK”

İhracatçı firmaların fuarla ilgili görüşlerini dinlediklerini kaydeden Erdoğan, “Firmalarımızın yeni yıla umutla bakmaları, fuardan ve sektördeki gelişmelerden yana beklentilerinin yüksek olması bizleri sevindirdi. Ayrıca Denizlili firmalarımızın, bu yıl da fuardaki ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduk. Buradaki tabloya bakılırsa tekstilcilerimiz stantlarındaki birbirinden güzel ürünleriyle, Denizli’nin ihracattaki başarısını bu yıl daha da artırmanın yolunu açtılar” diye konuştu.

Erdoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi sayesinde önümüzdeki yıllarda Heimtextil Fuarı’nda katma değeri yüksek ve teknolojisi yüksek ürünlerin sergileneceğini de sözlerine ekledi.

MÜSİAD ÜYELERİNE ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Hessen e.V. Frankfurt Şubesi üyeleriyle bir araya gelen heyet, iki ülke arasında ve Denizli ile olan ticareti artırmanın yolları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Erdoğan, toplantıyla ilgili olarak “Denizli Ticaret Odamızı (DTO) ve Denizlimizi anlattık. İlgilerinden dolayı MÜSİAD Hessen Şube Başkanımız Sayın Muhsin Kıdık başta olmak üzere tüm dernek üyelerine teşekkür eder, faaliyetlerinde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Hessen Şube Başkanı Kıdık da Erdoğan’a bilgilendirmelerinden ve nezaketinden dolayı teşekkür etti.