Erdoğan: Denizli, gıda sektöründe makine ihracatıyla kalkınmaya katkı sunuyor – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Denizli, gıda sektöründe makine ihracatıyla...

Erdoğan: Denizli, gıda sektöründe makine ihracatıyla kalkınmaya katkı sunuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 16:56Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba - 16:57
Erdoğan: Denizli, gıda sektöründe makine ihracatıyla kalkınmaya katkı sunuyor

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Anuga 2023 Gıda Fuarı’nda Denizlili 13 firma stant açarken, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin gıda sektöründe makine ihracatıyla da kalkınmaya katkı sunduğunu dile getirdi.

Anuga 2023 Gıda Fuarı, Almanya’nın Köln şehrinde ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuara Denizlili 13 firma da katılım sağlarken, DTO, gıda grubunda yer alan 5, 6, 12 ve 22’nci Meslek Komitesi üyelerine yönelik KOSGEB desteğiyle bir organizasyon gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın da içerisinde yer aldığı 37 kişilik heyet, Denizli’yi temsil eden firmaları ve katılımcıları ziyaret ederek başarılar diledi. , İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) standını da ziyaret eden Erdoğan, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Özer ile görüşerek odalarının faaliyetleri, projeleri ile sektörleri bilgi aldı.

KOSGEB desteğiyle üyelerini fuarlara göndermeye devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, fuar ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Gıda sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan Almanya’nın Köln şehrindeki Anuga 2023’e katıldık. Stant açan Denizlili firmalarımızı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Sektörleri, işleri ile fuar hakkındaki düşüncelerini dinledik. Denizlimiz, gıda sektöründe sadece yetiştirdiği ve işlediği ürünleriyle değil aynı zamanda ürettiği makinelerle de ülkemizin ve şehrimizin ihracatıyla kalkınmasına büyük katkı sağlıyor. Anuga Fuarı'nda, Türkiye'de üretilen gıda işleme makinalarıyla boy gösteren ve ziyaretçilerden en çok ilgi gören firmalar haline gelen makine ihracatçısı üyelerimizi de tebrik ediyorum. Her zaman ve her yerde onların yanında olacağız. Firmalarımızın bu fuardan da büyük bir başarı ve umutla döneceklerinden yana inançlıyım.”