Denizli Tekstil Merkezine eğitime geliyorlar – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Denizli Tekstil Merkezine eğitime geliyorlar

Denizli Tekstil Merkezine eğitime geliyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2023 Salı - 13:18Güncelleme: 17 Ekim 2023 Salı - 13:18
Denizli Tekstil Merkezine eğitime geliyorlar

Tekstilin başkenti olarak gösterilen Denizli, bu alanda eğitimde de öncü rolünde. Denizli Ticaret Odasının (DTO) öncülüğünde kurulan Denizli Tekstil Merkezinde, farklı illerden öğretmenler ile KOBİ çalışanlarına mesleki eğitim olanağı sunuluyor.

Finansmanı Türkiye ile Avrupa Birliği’nce (AB) sağlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından koordinasyonu yapılan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, Tekstil Teknolojisi Sektörel Mükemmeliyet Merkezi kuruldu. Burada yapılacak uygulamayla da mesleki eğitim sağlanacak.

 

Mesleki Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi ile Denizli, Adana, Ankara, Bingöl, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elâzığ, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ile Uşak’taki mesleki ve teknik eğitim kurumlarında görevli 160 tekstil teknolojisi öğretmenine eğitim verilecek. Eğitimlere 40 KOBİ çalışanı da katılacak.

Eğitimin ilk grubu Adana’nın Ceyhan ve Seyhan, Aydın’ın Söke, Denizli’nin Pamukkale, Diyarbakır’ın Kayapınar, İstanbul’un Zeytinburnu, İzmir’in Torbalı, Kahramanmaraş’ın Onikişubat, Kayseri’nin Kocasinan ile Kayseri’nin Melikgazi ilçelerinden gelen kursiyerlerden oluşturuldu.

ERDOĞAN: DENİZLİ TEKNİK TEKSTİL MERKEZİ ÜLKEMİZE HİZMET EDİYOR

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, projelerinin esnek, şeffaf, yenilikçilik ve kaliteyi esas alan bir eğitim sisteminin kurulmasına katkıda bulunacağını belirtti. “Bir ilke imza attığımız Denizli Teknik Tekstil Merkezimiz, Türkiye’nin geneline hizmet veriyor” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Projemizle mesleki eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak için yenilikçi yaklaşımların desteklenmesini, öğretmen eğitimi ve iş dünyasının temsilcileri, meslek kuruluşlarımız, eğitim alanında çalışan STK'larımız ile mesleki orta öğretim kurumlarımız arasında iş birliği mekanizmalarının oluşturulmasıyla geliştirilmesini amaçladık. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından kurulan ve ülke genelinde faaliyet gösteren Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri ile de iş birliği içinde çalışacağız. Mesleki Eğitim Yetkinlik Gelişimi için oluşturulan sektörel merkezlerden biri de Tekstil Teknolojisi alanında ilimizde kuruldu. Proje boyunca mesleki eğitimde deneyimli sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile eğitim kurumlarının temsilcilerinden 500 kişiye dönük faaliyetlerimiz olacak. Yılbaşına kadar makine başında uygulamalı eğitimler vereceğiz.”