Dünya Robot Oyunları finalinde yarışacaklar – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Dünya Robot Oyunları finalinde yarışacaklar

Dünya Robot Oyunları finalinde yarışacaklar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Temmuz 2022 Salı - 12:20Güncelleme: 12 Temmuz 2022 Salı - 12:21
Dünya Robot Oyunları finalinde yarışacaklar

Denizlili öğrenciler, Dünya Robot Oyunları Türkiye Yarışması’nda “kurallı yıldızlar” kategorisinde birinci olarak ülkemizi Almanya’daki finalde temsil etmeye hak kazandı.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Dünya Robot Oyunları’nda (World Robot Olympiad – WRO) kurallı yıldızlar (RoboMission) kategorisinde Türkiye birincisi olan Alya Pehlivan, Ömer Dal ve Ali Nevzat Aydemir ile takımın danışmanlığını yapan Seçkin Aksoy, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.

Ekibi kutlayan Erdoğan, “Gençlerimiz umudumuz. Başarılı ve yetenekli öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Gençlerimizi kutluyor, Almanya’da da başarılar diliyorum. Sevinçleri ile başarılarını bizimle paylaşmaya gelmişler, nezaketlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Bu arada, DTO’nun mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri kesintisiz sürüyor. DTO, hizmet binasında Eğitmen Reşat Bağcıoğlu ile “Dış Ticaret İşlemlerinde Kur Riskinden Korunma-Forward ve Opsiyon” temalı ücretsiz bir eğitim verdi.

“Dış Ticarette Dövizli İşlemlerde Kur Riski Nelerdir? Forward: Avantaj ve Dezavantajları, Forward Sözleşmesi Hangi İşlemler İçin Uygulanır? Opsiyon Tarafları ve Kullanım Alanları” gibi başlıkların ayrıntılarıyla ele alındığı eğitimde, Eğitmen Bağcıoğlu katılımcıların merak ettikleri konulardaki sorularını da yanıtsız bırakmadı.

DTO’nun hizmet binasında, Psikolojik Danışman Arzu Ceylan ile "Beden Dili" konulu bir eğitim de gerçekleştirildi. DTO üyelerinin yanı sıra vatandaşın da katılım sağladığı eğitimde, katılımcılar, Ceylan’a sunumunun ardından soru sorma imkânı da yakaladı. Danışman Ceylan, örnekler vererek anlattığı konuyla ilgili merak edilenleri cevapsız bırakmadı.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, eğitimlerle ilgili açıklamasında, üyelerinin ve vatandaşın gereksinimleri doğrultusunda etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, “Denizli’miz için hemşehrilerimizin yararına projeler üretmeyisürdüreceğiz. El birliğiyle çok daha iyi ve güzel bir Denizli inşa edecek, daha gelişmiş bir şehir haline geleceğiz” dedi.