Atmaca, aşçılıkta Tunus’tan 2 altın madalyayla döndü – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Atmaca, aşçılıkta Tunus’tan 2 altın madalyayla...

Atmaca, aşçılıkta Tunus’tan 2 altın madalyayla döndü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2022 Salı - 17:56Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı - 19:46
Atmaca, aşçılıkta Tunus’tan 2 altın madalyayla döndü

Denizli Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Hatice Atmaca, Tunus’ta düzenlenen “Culinary World Cup Tunisia 2022 Gastronomi Yarışması”nda 2 altın madalya kazandı.

Denizli Mesleki Eğitim Merkezi 12. sınıf öğrencisi Hatice Atmaca, aşçılıkta başarılarına bir yenisini daha ekledi. Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nde altın madalya, Dünya Aşçılar Birliği (WACS) İstanbul Kıtalararası Mutfak Günleri Yarışması’nda gümüş madalya kazanan Atmaca, bu kez Tunus’tan sevindirici haberle döndü. Başarılı öğrenci, Osmanlı mutfağından “Terkib-i Çeşiddiye” ve “Hünkar Beğendi” yemekleri ile katıldığı yarışmada 2 altın madalya kazandı.

DTO’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici, altın madalyalı Hatice Atmaca ve Denizli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özgan ile birlikte, başarılı öğrenciye sponsorluk desteği sağlayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ı ziyaret etti.

ERDOĞAN: MESLEKİ EĞİTİM VEREN KURUMLARIMIZI DESTEKLİYORUZ

Atmaca’yı başarısından dolayı kutlayan Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak, nitelikli mesleki eğitimi çok önemsediklerini ve her zaman katkı sağladıklarını söyledi. Erdoğan, “Kızımız da bize Tunus’a gideceğini söylediğinde, hiç tereddüt etmeden destek olacağımızı ifade ettik. Kendisi de bizi orada çok iyi temsil edip çifte madalya ile döndü. Mutluyuz, kendisi ile gurur duyuyoruz. Türkiye’nin böyle dinamik gençlere ihtiyacı var. Başarıları daim olsun, kutluyorum” dedi.

Denizli’de çocuklar ve gençlerin iyi bir eğitim almaları için el birliğiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Erdoğan, “Hatice kızımızın Tunus'ta yapılan yemek yarışmasında birinci gelmesi Denizlimiz ve sektör açısından son derece önemlidir. Bunu biz değerli buluyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak çocuklarımızın, eğitimcilerimizin ve özellikle de meslek liselerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Çünkü geleceğimizin güvence altına alınması ve sektörlerimizin kalkınmasında özellikle ara eleman konusunda meslek okullarıyla başarıya daha hızlı ulaşacağımıza inananlardanım. Onun içindir ki meslek okullarımızla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından bize intikal ettirilen her konuyu etraflıca ele alıp Denizli’nin menfaatine olabilecek her konunun yanında ve arkasında duruyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, yarışmalara katılacak öğrencilerin yanında olmaya, onlara ihtiyaç duydukları desteği sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

EKİCİ, ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Ekici ise, Denizli Ticaret Odası ve Başkanı Uğur Erdoğan’ı yanlarında görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu çocuklar hepimizin. Onları el birliğiyle daha iyi yerlere getirmek bizim bu vatana borcumuz. Bu kutsal vazifemizde, bize her zaman destek oldunuz, oluyorsunuz, teşekkür ederiz. Mesleki Eğitim Merkezi öğrencimiz Hatice Atmaca, Tunus'taki yemek yarışmasından madalyalarla dönerek, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Tabii bu konuda Denizli Ticaret Odamız çok ciddi destekler verdi, kızımızın çalıştığı işletmeden de destek aldık. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere değerli yönetim kurulu üyelerine ve bize katkı sağlayan, destek veren Ticaret Odamızın tüm mensuplarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ATMACA: AŞÇILIK ÇOCUKLUK HAYALİMDİ

Aşçılığın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Hatice Atmaca ise, çok küçük yaşlardan itibaren aşçılığa ilgi duyduğunu, bu alanda ailesinin ve öğretmenlerinin büyük desteğini aldığını belirtti. Atmaca, “Tunus’ta yapılan Culinary World Cup Tunisia 2022 Gastronomi Yarışması’na ana yemek kategorisinde, Osmanlı mutfağından Terkib-i Çeşiddiye ve Hünkar Beğendi yemekleri ile katıldım. İkisinden de altın madalya almaya hak kazandım. İlk defa yurt dışında ülkemi temsil ettiğim yarışmada 2 altın madalya kazanmak, ülkeme bu gururu yaşatmak, Türk bayrağını dalgalandırmak benim için çok önemli oldu” diye konuştu.

Atmaca, bu yarışmaya katılmasında sağladıkları katkılardan dolayı Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve çalıştığı iş yerinin sahibi Musa Taşan’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.