KOSGEB 50 girişimciye 1’er milyon TL hibe desteği sağlayacak – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. KOSGEB 50 girişimciye 1’er milyon TL...

KOSGEB 50 girişimciye 1’er milyon TL hibe desteği sağlayacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Eylül 2023 Perşembe - 17:33Güncelleme: 21 Eylül 2023 Perşembe - 17:33
KOSGEB 50 girişimciye 1’er milyon TL hibe desteği sağlayacak

KOSGEB, Denizli, Aydın ve Muğla illerindeki 50 girişimciye 1’er milyon lira hibe desteği sağlayacak. Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile şartları yerine getiren 50 girişimciye verilecek hibe desteğiyle ilgili protokol KOGEB ile Denizli Ticaret Odası (DTO), Aydın Sanayi Odası (AYSO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İleri Girişimci Destek Programı İş Fikri Teklif Çağrısı çerçevesindeki Gıda ile Makine İmalatı Sektörlerinin Gelişmesine Yönelik Teknolojik Girişimciler Teklif Çağrısına Dair İş Birliği Protokolü, KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, AYSO Başkanı Gökhan Maraş ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOSGEB destekli fuar organizasyonlarının Denizli ekonomisine ciddi katkılar sağladığını, sadece geçen DTO üyesi 210 firmanın 693 temsilcisini yurt dışındaki fuarlara götürdüklerini, bu yıl ise şu ana kadar 218 firmadan 253 temsilcinin yurtdışındaki fuarlarla buluşturulduğunu söyledi.

 

ERDOĞAN: BİR İLKE İMZA ATTIK

Üç oda ve kurumun bir araya gelerek bir ilke imza attıkların kaydeden Erdoğan, “Bugün Denizli, Aydın ve Muğla illerimizi kapsayan Gıda ile Makine İmalatı Sektörlerinin Gelişmesine Yönelik Teknolojik Girişimciler Teklif Çağrısına Dair İş Birliği Protokolü’nü imzalayarak, bu hizmet zincirine yeni bir halka daha ekliyoruz. Bölgemizdeki üç oda bir araya gelerek ülkemizde bir ilke daha imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Geri ödemesiz ve 1 milyon lira üst limitli toplamda 50 milyon liralık hibe desteğimizi böylelikle devreye sokacağız. Bize bu imkanı sağlayan KOSGEB Başkanımız Sayın Hasan Basri Kurt ile bugün aramızda bulunan ve protokolümüze imza koyan KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanımız Sayın Ali Urhan’a özellikle teşekkür ediyoruz” dedi.

ERKEKLERE 35 YAŞ SINIRI, KADINLARA SINIR YOK

KOSGEB Girişimcilik Dairesi Başkanı Ali Urhan ise, erkek girişimciler için 35 yaş altı sınırı bulunduğunu fakat kadın girişimciler için girişimcilik ekosistemine katılımlarını kolaylaştırmak adına yaş sınırına ihtiyaç duymadıklarını belirtti.

Bu işbirliğinde Denizli ABİGEM’in eğitim, odaların ise mentorluk hizmeti vereceğini anlatan Urhan, bu süreci başarıyla tamamlayacak girişimcilerin başvuru yapmaya hak kazanacağını, 6 ay içinde işletmelerini kurabilecek şartları taşıyan girişimcilere makine, teçhizat, yazılım, istihdam, kira, ofis donanımı ve hammadde giderleri için destek verileceğini kaydetti. Urhan, şöyle konuştu:

“Bugün burada, KOSGEB iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimcilerimiz için yeni bir çağrının duyurusunu yapmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Duyurusunu yapacağımız çağrı ile Denizli, Aydın ve Muğla illerinde gıda ve makine imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik çözümler sunabilecek teknolojik iş fikirlerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Başvuru şartlarımızdan birisi de girişimcilerimizin işletmesini Denizli, Aydın veya Muğla illerinde kuracak olmalarıdır. Böylelikle girişimcilerimizin kendi illerinde faaliyet göstererek ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlamasını amaçladık.

KOSGEB tarafından değerlendirmeye alınacak teknoloji tabanlı iş fikrinin sahibi girişimcilerinden uygun görülen 50 girişimcimiz, Denizli ABİGEM’in vereceği eğitim ile Denizli Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlanacak mentorluk hizmetinden faydalanacak. Eğitim ve mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan girişimcilerimiz, destek programımıza başvuru yapmaya hak kazanacaklar. Başvuruları kabul edilip dosyaları onaylanan hibe almaya hak kazanacak girişimcilerimizden, fikirlerini hayata geçirmek üzere işletmelerini 6 ay içinde kurmalarını isteyeceğiz. İşletmesini bu çağrımız kapsamında kuran girişimcilerimize makine, teçhizat ve yazılım desteği olarak 400 bin liraya kadar, bunun yanı sıra istihdam için 400 bin liraya kadar, kira, ofis donanımı ve hammadde giderleri için 150 bin liraya kadar, mentorluk, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği kapsamında ise 30 bin liraya kadar, işletmesinin kuruluş giderleri için de 20 bin liraya kadar olmak üzere toplamda 1 milyon liraya kadar destek vereceğiz.

Üç ilde toplamda da 50 girişimcimiz için 50 milyon liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacağız. Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan çağrıya böylelikle çıkmış olduk. Bundan sonraki süreçte de farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak sektörel ve bölgeye özgü çağrılar yapacağız. Destek programının hazırlanmasında emeği olan tüm mesai arkadaşlarımı kutluyor, iş birliği yaptığımız Denizli Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarımızla Denizli ABİGEM’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Girişimcilik ekosistemindeki bütün paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”