Teknik tekstilde hedef 2023’te katma değerli ürünlere geçiş – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Teknik tekstilde hedef 2023’te katma değerli...

Teknik tekstilde hedef 2023’te katma değerli ürünlere geçiş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ağustos 2020 Salı - 10:32Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı - 10:34
Teknik tekstilde hedef 2023’te katma değerli ürünlere geçiş

Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu, Denizli’de sektör mensuplarıyla buluşmaya başladı. İlk toplantı Denizli Ticaret Odasında (DTO) MÜSİAD üyeleri ile yapılarak, aralarında Portekizli bir uzmanın da olduğu ekip tarafından hedeflenen çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı

DTO personeli ile konunun uzmanı isimlerden oluşan Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu, projeyle ilgili bilgi vermek üzere MÜSİAD Denizli Şubesi’nin yönetim kurulu ve üyeleriyle buluştu.

AKGÜN: ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR EDİYORUZ

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, Denizli Ticaret Odası’ndaki çalışmalarını takdir ettiklerini söyleyerek, “Tekstille ilgili çalışmalarınız için de tebrik ediyor ve destekliyoruz. Sektör mensubu üyelerimizin, Teknik Tekstil ekibiniz tarafından bilgilendirilmesini talep ettik. Tekstil sektöründeki arkadaşlarımız için düzenlenen bu toplantımızın Denizli’mize de katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

ERDOĞAN: HEDEF 3 YILIN SONUNDA KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE GEÇİŞ

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise, Denizli adına katma değeri yüksek üretim yapmak amacıyla bazı çalışmalar yürüttüklerini belirterek,“Projemiz, 5 milyon avro bütçesiyle Denizli tarihinde bugüne kadar yapılmış en yüksek bütçeli Avrupa Birliği Projesi. Teknik tekstil, içerik bakımından çok önemli. Proje sayesinde uçaklardan ilaç sanayisine, yanmayan kumaşlardan inşaat yalıtımına kadar çok geniş bir alanda prototip üretimler yapılabilecek. Bunun için Organize Sanayi Bölgesi’nde yerimizi kiraladık. Teknik Tekstil ekibimizin DTO bünyesinde yönetim merkezi olarak kullanacağı ofislerini de açtık. Hedefimiz, 3 yılın sonunda o güne kadar getirilecek projeleri gerçekleştirerek, Denizli’de yeni sektörler oluşturmak ve katma değerli ürünler ile üretime geçişi sağlamak” diye konuştu.

“PROJE BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZE DE HİTAP EDEBİLECEK NİTELİKTEDİR”

Teknik ekibin ilk kez MÜSİAD üyeleriyle düzenlenen toplantıyla sahaya indiğini kaydeden Erdoğan, teknik ekibin bundan sonra da firmalara bilgi vereceğini, ziyaretler ve ikili görüşmeler gerçekleştireceğini, projenin sadece Denizli’ye değil bölgeye ve ülkeye hitap edebilecek nitelikte olduğunu Denizli tarihinde büyüklüğü ve içeriğiyle bir ilk olan Avrupa Birliği’nden 5 milyon Avro hibe almayı hak eden projeyi daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

UZMANLAR, PROJENİN DETAYLARINI MÜSİAD ÜYELERİYLE PAYLAŞTILAR

Yapılan açış konuşmalarının ardından, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Ortak Çalışma Grubu’nun Portekizli Takım Lideri Fernando Merino ve İş Geliştirme Uzmanı İlhami Birkan, MÜSİAD üyeleriyle projenin detaylarını paylaştı.