Nostaljik tramvay kent yollarına çıktı – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Nostaljik tramvay kent yollarına çıktı

Nostaljik tramvay kent yollarına çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ekim 2023 Cumartesi - 09:23Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi - 09:23
Nostaljik tramvay kent yollarına çıktı

Denizli’de üretilen elektrikli nostaljik tramvay, yollara çıktı. Tramvay, Denizli Ticaret Odası'nın (DTO) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkinlik öncesinde kentin yollarını turladı

Denizli’de özel bir imalathanede üretilen elektrikli tramvay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde yer alacak. Yüzde 95’i yerli üretim olan tramvay, adeta nostaljik bir yolculuğa çıkartıyor.

Cumhuriyet’in 100.yılı dolayısıyla hafta sonunda düzenlenecek etkinlikte yer alacak tramvay, dün akşam kentin yollarında tur attı. Tramvayı görenler bir yandan meraklı bakışlarla izledi, bir yandan da cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekmeye çalıştı. Tramvay, yaklaşık 1 saat süren kent turunun ardından DTO önüne park edildi.

Ürettikleri tramvayları farklı kentlere gönderdiklerini, ihracat yaptıklarını söyleyen firma yetkilisi Tahir Öztürk, “2010 yılından itibaren biz elektrikli araçlar imalatına başladık. İlk etapta alışveriş merkezinde olan çocuk trenleriyle başladık. O ürünün yaklaşık 30 ülkeye ihracat yaptık. Daha sonra bize tramvay istekleri geldi. Denizli Ticaret Odası Cumhuriyet Bayramı etkinleri çevresinde tramvayımızın kendi binalarının önünde sergilenmesini istedi. Bunun istemesinin sebebi ise bu tramvayın vatandaşlar tarafından tanınması ve daha çok bilinmesidir. Bunun içinde izin verdiler ve teşekkür ederiz. Taksim tramvayı biliyorsunuz Türkiye çapında bir simge haline gelmiştir. Bizde bundan esinlenerek bu aracın lastik tekerleklisini ve akülüsünü yaptık” dedi.