Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma

Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2023 Perşembe - 14:18Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe - 14:19
Girişimcilere yönelik para ödüllü yarışma

Denizli’de, imzalanan protokol ile kurumlar arası iş birliği sağlanarak, genç girişimcilere yönelik para ödüllü proje yarışması düzenlendi.

Denizli Valiliği’nin öncülüğünde; Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, KOSGEB Denizli Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Pamukkale Teknokent AŞ iş birliğiyle KOSGEB İş Planı Ödül Yarışması düzenlenecek.

Yarışmanın protokol töreni Denizli Valiliğinde yapıldı. İş birliği porotokolünü Vali Ömer Faruk Coşkun ile kurum ve kuruluşların temsilcileri imzaladı.

YENİ İŞ FİKİRLERİ İLE İŞ GELİŞTİRME FİKİRLERİ ARANIYOR

Yarışmayla girişimcilik konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve girişimcilik kültürünün yayılıp benimsenmesini arttırmak hedefleniyor. Üretim, yazılım, e ticaret sektöründe özellikle orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın ve öğrenciler ile yenilikçi fikre sahip girişimciler desteklenecek. Üniversite öğrencisi gençler, üretim, e-ticaret ve yazılımda yenilikçi girişimciler ile kadın girişimciler ve son iki yıl içerisinde işletmesini kuran veya alacağı ödülle işletmesini kuracak girişimcilerin, iş planlarını sunarak yarışmaya başvurmaları isteniyor.

BAŞVURULAR 1 ARALIK’TA SONA ERECEK

Başvuru için tanınan süre tamamlandıktan sonra kabul edilenler arasındaki değerlendirmeyi 5 kişiden oluşan bir jüri yapacak ve ortalama puana göre dereceye girenler belirlenecek.

Yarışma için başvurular 1 Aralık 2023 Cuma günü sona erecek. Başvuru için ilgili dokümanlar ve ayrıntılı bilgilere https://denizli.kosgeb.gov.tr, https://denizli.ticaret.gov.tr, www.dto.org.tr, https://www.pau.edu.tr ile https://www.pauteknokent.com.tr/ internet sitelerinden ulaşılabilecek.

PARA ÖDÜLLERİ

Öğrenci girişimci yarışmasında birinciye 25 bin, ikinciye 20 bin, üçüncüye 15 bin lira para ödülü verilecek.

Yenilikçi girişimci yarışmasında birinciye verilecek para ödülü 60 bin lira, ikinciye verilecek ödül 25 bin lira, üçüncüye verilecek 15 bin lira olarak açıklandı.

Kadın girişimci yarışmasında birinci 60 bin lira, ikinci 25 bin lira, üçüncü 15 bin lira para ödülü kazanacak.

Jüri özel ödülü öğrenci girişimci yarışması için 5 bin, yenilikçi girişimci ve kadın girişimci yarışmaları için 10'ar bin lira olarak belirlendi.