DTO Başkanı Erdoğan: Denizli’yi fuar merkezi haline getireceğiz – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO Başkanı Erdoğan: Denizli’yi fuar merkezi...

DTO Başkanı Erdoğan: Denizli’yi fuar merkezi haline getireceğiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ağustos 2023 Perşembe - 13:31Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe - 13:32
DTO Başkanı Erdoğan: Denizli’yi fuar merkezi haline getireceğiz

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlenecek organizasyonlar ile Denizli’yi fuar merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

EGS Park’ta Ege TMF Tekstil, Hazır Giyim Makinaları, Tekstil Kimyasalları ve Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı açıldı. DTO da fuarda tanıtım standıyla yer aldı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, fuarla ilgili değerlendirmesinde tekstil sektörünün şehrin ve Denizli sanayisinin can damarı olduğunu, ilin kendi kendine yetebilmesinde ve ihracatçı şehir olmasındaki en önemli faktör olduğunu söyledi.

Fuarlara Denizli Ticaret Odası olarak önem verdiklerini dile getiren Erdoğan, her yıl yüzlerce üyeyi KOSGEB desteğiyle yurt içi ve yurt dışında farklı sektörlerde açılan fuarlara gönderdiklerini, fuar yelpazesini çeşitlendirmek, geliştirmek, büyütüp genişletmek istediklerini ifade etti.

 

“FARKLI SEKTÖRLERDE YENİ FUARLAR” MESAJI

Fuarların önemine değinen Erdoğan, “Bu kapsamda önümüzdeki aylarda yine çok sayıda organizasyona imza atacağız” diyerek, programla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“26-29 Eylül’de İtalya’da Verona Marmomacc Mermer Fuarı’na 30 kişilik heyetle katılacağız. 2-4 Ekim’de Automechanika Dubai Otomotiv ve Yan Sanayi Fuarı’na 30 kişilik bir heyetle gideceğiz. 7-11 Ekim’de Köln’de Anuga Gıda Fuarı var. Oraya da 40 kişilik bir heyetle katılacağız. 13-16 Kasım’da Uluslararası Medikal Ekipmanlar ve Tıp Endüstrisi Fuarı olan Medica Düsseldorf var. Bu fuara sektördeki üyelerimizden oluşan 25 kişilik bir heyet göndereceğiz. 04-07 Aralık’ta yapı ve inşaat teknolojileri alanında Orta Doğu'nun en büyük ve en etkili fuarı olan The Big 5 Global Dubai yapılacak. Odamız bu fuarda da 55 kişilik bir heyetle yer alacak.

Bundan sonra çok daha farklı sektörlerde bölgesel, ulusal ve uluslararası fuarlar düzenleyerek, bu yöndeki girişimleri destekleyip önlerini açmak, daha farklı ürünlerimizi göz önüne getirmek için çalışıyoruz. Fuar yelpazemizi çeşitlendirmek, geliştirmek, büyütüp genişletmek istiyoruz. Bu yılki ihracat hedefimize ulaşmamızda da bu tür organizasyonların önemli bir katkısının olacağına inanıyorum.”

STANTLARINDA TEK TEK ZİYARET ETTİ

Bu arada, fuarda stant açan firmaları tek tek ziyaret eden DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Yurdumuzun dört bir tarafından Denizlimize gelen firmalarımızla üyelerimizin, ederi 700 milyon lirayı bulan makinalarıyla boy gösterdiği fuarımız, sektördeki girişimcilerimizin buluşma noktası olmuş durumda. Bu yoğun ilgi ve katılım bizleri de son derece mutlu etti. Firmalarımızı, stantlarında ziyaret ederek temsilcileri ile işlerini, sektörlerimizi ve fuarımızı istişare ettik. Stantları ve ürünleriyle göz dolduran yerli firmalarımız, misafirlerin ilgi odağı. Çok iyi hazırlanmış stantlar ile fuar alanı için, İzgi Fuarcılık ile firmalarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

VALİ COŞKUN’A ZİYARET

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, fuarın ardından, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Taştan, Meclis Katibi Volkan Gürsoy ve DTO Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Ömer Faruk Coşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin sonunda günün anısına Vali Coşkun’a DTO’nun her yıl hazırladığı Ekonomik Yönüyle Denizli Raporu ile DTO 2022 Çalışma Raporu’nu takdim edildi.