DTO ve MMO iş birliğiyle KOBİ’lerin enerji verimliliği ölçülecek – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO ve MMO iş birliğiyle KOBİ’lerin...

DTO ve MMO iş birliğiyle KOBİ’lerin enerji verimliliği ölçülecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Şubat 2022 Salı - 15:32Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba - 11:19
DTO ve MMO iş birliğiyle KOBİ’lerin enerji verimliliği ölçülecek

Denizli Ticaret Odası (DTO) ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, talep halinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerlerin (KOBİ) enerji verimliliklerinin ölçümü yapılacak.

DTO ile MMO Denizli Şubesi, enerji verimliliği için harekete geçti. İki sivil toplum kuruluşu, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi kapsamında güç birliği yaparak, KOBİ’lerde enerji verimliliğini sağlamak için protokol imzaladı. İş birliğiyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren DTO üyesi KOBİ'lerin enerji verimlilikleri ücretsiz olarak ölçülecek.

DTO’da düzenlenen imza törenine DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, MMO Denizli Şube Başkanı Prof Dr Harun Kemal Öztürk, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, Genel Sekreter Yardımcısı Akay Gündoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi'nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Yöneticisi Ayşegül Çivi ile Denizli ABİGEM AŞ Direktörü Sıdıka Arıkan, MMO Sekreteri Cihan Deligöz, Şube Müdürü Behice Çetinkaya Dilbaz ve Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlar katıldı.

ERDOĞAN: ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAK, ÇOK ÖNEMLİ

İmza töreninde konuşan Erdoğan, “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz kapsamındaki ilk iş birliği protokolümüzü Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile imzaladık. Artan enerji maliyetleri karşısında alınabilecek önemli önemlerden biri enerjiyi verimli kullanmaktır. Denizli Ticaret Odası olarak, Makine Mühendisleri Odası ile yaptığımız protokolle tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerimizin enerji verimliliklerini ücretsiz olarak analiz edip, kayıp ve kaçaklarını en aza indireceğiz. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda üyelerimize eğitimler verecek, bu enerji ölçüm ekipmanların kullanımı hakkında eğitimler düzenleyeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

MERİNO, DESTEKLERİ İÇİN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

DTTM'nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino da, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle enerjinin çok daha önemli hale geldiğini belirterek, sağlanan iş birliğinin KOBİ’ler için çok yararlı olacağına inandığını söyleyerek, Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi’ne desteklerinden dolayı başkanlara teşekkür etti.

ÖZTÜRK: ENERJİ VERİMLİLİĞİNDEKİ ARTIŞ ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK İYİ

MMO Denizli Şubesi Başkanı Prof Dr Harun Kemal Öztürk ise, projenin hem KOBİ’lere hem sanayiciye hem de ülkeye ciddi bir katkı sağlayacağını ifade etti. Öztürk, “Enerji fiyatları yükseldiği için bu türdeki maliyetlerini azaltmanın yollarını arayan sanayicilerimiz için bu proje çok önemlidir. Ayrıca, enerji verimliliği ne kadar çok artarsa ülkemiz için o kadar iyi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan ile Makine Mühendisleri Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Öztürk, iş birliği protokolünü imzaladı.