DTO’dan Bakan Muş’a Denizli dosyası – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. DTO’dan Bakan Muş’a Denizli dosyası

DTO’dan Bakan Muş’a Denizli dosyası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2022 Perşembe - 17:27Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe - 18:15
DTO’dan Bakan Muş’a Denizli dosyası

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerinin sektörleriyle ilgili istek, öneri, talepleri ile görüşlerinden oluşan bir dosyayı, bir dizi ziyaret ve toplantı için Denizli’ye gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a sundu.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, genel müdürleriyle birlikte Denizli’ye gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un iş insanlarıyla buluştuğu toplantıya katıldı. Erdoğan toplantıdaki konuşmasında, “Şehrimizin ticaret ve ekonomisine can ve yön veren iş dünyamızın değerli temsilcileri ile bir araya geleceğinizi mail yoluyla üyelerimizle paylaştık. Üyelerimizden, sektörleriyle ilgili talep ve isteklerini, varsa sorunlarını dile getirmelerini talep ettik. Birçok konuda görüş geldi. Bunları tek tek aktarmak zamanınızı alacağından hepsini bir rapor haline getirdik, size arz edeceğim” dedi.

 

İhracatçıların ekonomi ve bakanlıkların uygulamaları ile inşaat, gıda, sağlık, turizm, özel eğitim, enerji ve akaryakıt gibi sektörlerin genel sorunlarını, taleplerini ve finansmana erişimle ilgili beklentilerini dile getiren Erdoğan, 20 bin üyeye e-posta yolladıklarını, farklı farklı sektörlerdeki üyelerden gelen talep ve önerileri derledikmerini ve bir dosya halinde sunacağını söyledi.

Ulaşım konusuna değinen Erdoğan, “Öncelikle, uzun yıllardan beri gündemimizde olan Denizli-Aydın Otoyolumuzun ihalesinin geçen yıl yapılması, çalışmalarının başlamış olması ve 2023’te bitecek olmasından dolayı şahsım ve Denizli Ticaret Odası Olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ederim. Bu yolun, ticari hayatımıza da büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Denizlimizden demiryoluyla yük taşımacılığı konusunda büyük sıkıntılarımız var. Ulaşım, iş dünyamız için hayati önem taşıyor. Sarayköy’den İzmir’in Alsancak ile Aliağa’daki Nemport Limanlarına doğrudan taşıma yapılabiliyor. Ve biz bu yolu deniz ötesine, uzak mesafelere ulaşmak, ihracat yapmak için sıkça kullanıyoruz. Çift hatlı demiryolumuzun olmaması, en büyük sıkıntımız. İzmir’den Selçuk’a kadar çift hat olan demir yolumuz, buradan itibaren Denizli’ye kadar tek hatta düşüyor. Yük treni ile yolcu treni karşılaşınca, yük treni beklemek zorunda kalıyor. Bu yüzden, mesafenin kısa olmasına rağmen, yük trenimiz Sarayköy’den İzmir’deki limanlara bir günde ancak ulaşabiliyor” diye konuştu.

Yüklerin TCEEGE Limanı’na belirli bir mesafeden karayolu ile aktarılmasının maliyeti artırdığına dikkat çeken Erdoğan, bu sorunun ortadan kalkması için Denizli iş dünyası olarak demiryolu hattının TCEEGE Limanı’na bağlanmasını, ayrıca bölgeye acilen lokomotif ve vagon takviyesi istediklerini belirtti.

Çardak Havalimanı’ndan kargo taşımacılığı yapılamadığını da kaydeden Erdoğan, “E-ihracat için, havalimanımızda kargo terminali olması son derece önemli. Türk Hava Yolları’nın bu konuda girişim başlatması ve gereken yetkisinin verilmesi için desteğinizi bekliyoruz. Ayrıca, Denizli İstanbul arasındaki sefer sayılarımız, yoğunluk yaşadığımız dönemlerde yetersiz kalıyor. Bu konuda da desteğinize ihtiyacımız var. Denizli iş dünyası olarak, ticaretimizi daha da geliştirebilmek adına bu sorunumuzu da ele almanızı talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKAN MUŞ’U, DENİZLİ TEKNİK TEKSTİL MERKEZİ’NİN AÇILIŞINA DAVET ETTİ

Erdoğan, konuşmasının sonunda, Bakan Muş’u gelecek ay yapmayı planladıkları Denizli Teknik Tekstil Merkezi’nin açılışına davet ederek, “Avrupa Birliği ile Sanayi Bakanlığımızdan %100’ü hibe 6 milyon Euro'luk destek aldık. Denizli Organize Sanayi Bölgemizde, katma değeri yüksek yüksek teknoloji ürünlerin numunelerinin elde edileceği, teknik tekstil merkezimizi kurduk. Bu merkezimiz, teknik tekstil teknolojilerinin tek yerde toplandığı, son teknoloji makinaların bir arada bulunduğu, sadece ülkemizde değil Avrupa’da eşi benzeri olmayan önemli bir teknoloji üssüdür. Mayısın son haftasında Sanayi Bakanımızla sizi de bu merkezimizin açılışında görmekten onur duyarız. Denizli olarak, bu merkezimiz sayesinde oluşacak yeni yatırımlar ve modern makine parkına sahip sanayi tesislerimizle, yerli ve milli elektrikli otomobilimiz TOGG’un aksamlarını üretmeye talibiz” dedi.