Denizli Teknik Tekstil Merkezi açılıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Denizli Teknik Tekstil Merkezi açılıyor

Denizli Teknik Tekstil Merkezi açılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Aralık 2022 Çarşamba - 10:07Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba - 10:07
Denizli Teknik Tekstil Merkezi açılıyor

Denizli Ticaret Odasının (DTO), Avrupa Birliği’nden sağladığı 6 milyon Euro hibe ile kurulan Denizli Teknik Tekstil Merkezi, yarın (perşembe) törenle açılacak. Tekstilde teknik dönüşüm projesinin uygulanacağı merkezin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapacak.

DTO’nun, “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi”nde büyük gün yarın. AB’nin 6 milyon Euro’luk hibe desteğiyle kente kazandırılan Teknik Tekstil Merkezi’nin açılış töreni yarın saat 14.00’te yapılacak. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde bin metrekare alan üzerine kurulan merkezin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank gerçekleştirecek.

12 SEKTÖRÜN TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLACAK

DTO’nun Denizli’ye kazandırdığı Teknik Tekstil Merkezi, 12 ayrı sektörde üretim yapılabilecek bir teknoloji üssü haline getirildi. Burada uçaklar, trenler, otomobiller, dronlar, yatlar, teknelerin parçaları, hazır giyim ve konfeksiyon, inşaat, jeotekstiller, ayakkabı ve spor malzemeleri, mobilya ve ev tekstili, filtreler, tarım, su ürünleri, bahçecilik ve ormancılık ekipmanları, taşıma bantları, paketleme ve ambalaj sanayinde kullanılan ürünlerle ilgili araştırma geliştirme çalışmaları yapılabilecek, numuneleri üretilebilecek.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli olarak Türkiye’nin elektrikli otomobili TOGG’un aksamlarını üretmeye talip olduklarını da belirtti. Erdoğan, “Denizli Teknik Tekstil Merkezimizin açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza da bu kapsamda bir sürprizimiz var” dedi.